Öt perc alatt három gólt is szerezhettek volna az angolok a Tunézia elleni meccs elején: Lingard lövését Hassen védte lábbal, Maguire fejesét a jobb felsőből szedte ki a tunéziai kapus, majd Sterling botlott el 100 százalékos ziccerben, igaz, utóbbinál végül már lest intettek. Anglia azért a 11. percben így is előnybe került: baloldali szöglet után Stones fejesét óriási bravúrral még védte Hassen, de a kipattanót Kane közelről a kapuba lőtte (0-1).

Tunézia nagyon gyengén kezdett, ráadásul a gól után nem sokkal legjobbját, Hassen kapust sérülés miatt le is kellett cserélni. Ezután egycsapásra életre keltek a tunéziaiak, volt egy-két kósza lövésük, majd 11-eshez jutottak, miután Walker könyökével találkozott F. Ben Youssef. A 11-est Sassi lőtte a jobb alsóba, Pickford még bele is ért (1-1). Az angolok kedvét nem vette el az egyenlítés: előbb nagy kavarodás végén Alli bólintásával veszélyeztettek, de a védők kifejelték a labdát a gólvonalról, majd a kiugró Lingard kapus melletti pöckölését mentette a kapufa.  

A második játékrész első 20 percében nem sok minden történt: Alli fejelt egy szöglet után, de fogta azt a kapus. Az angolok folyamatosan ott voltak az ellenfél tizenhatosa körül, de nem sikerült helyzeteket kialakítaniuk, igaz, Tunézia sem volt veszélyes a kontráival. Southgate behozta Rashfordot és Loftus-Cheeket is, de ők sem tudtak sokat lendíteni a játékon.

 

mégis nyert anglia: a 91. percben Trippier szöglete után Maguire fejelt a labdába, amelyet aztán Kane bólintott közelről a kapuba (1-2).

Tunézia-Anglia 1-2 (Sassi 35. – 11-esből, ill. Kane 11., 91.)