A Sun az indiai Hindustani Times hírlap információira hivatkozva úgy tudja, hogy a 30 éves argentin Dinu Alex otthonát elhagyva a Meenachil folyó vizébe vetette magát a horvátoktól elszenvedett vereség után. A mentőcsapat a lakóhelyéhez közeli Meenachil folyóban és környékén keresi az eltűnt férfit, mivel az elmúlt napokban a heves esőzések miatt jelentősen megemelkedett a vízszint és kiöntött.

A nyomozás során Alex hálószobájában egy búcsúlevelet találtak a hatóság emberei, amelyben azt állította, hogy “mindent látott, már semmire sem kíváncsi.” A levél mellett a mobiltelefonját is megtalálták, amelynek a hátlapján Lionel Messi fotója volt.

Alex kiskora óta megrögzött argentin drukker hírében állt, családja szerint inkább világgá ment, attól tartva, hogy rengetegen zaklatják majd, miután csütörtökön a kedvencei csúfos 3-0-s vereséget szenvedtek a horvátoktól a világbajnokságon.

Foci vb: A horvátok a Nyizsnyij Novgorod gyepébe döngölték Messiéket – videó

A Times of India című lapnak Alex közeli hozzátartozói elmondták, hogy a férfinak nagyon kevés barátja volt, szenvedélyesen követte a futballt és utoljára a válogatott mezében látták.

A család hozzátette, hogy Alex az ominózus mérkőzés lefújása után rendkívül zavartnak tűnt és pár órával később nyoma veszett.

Az eltűnt személy keresését nagy erőkkel megkezdtük, a helyi tűzoltóság szakembereivel karöltve elsősorban a Meenachil folyót és környékét kutatjuk át. A feltételezett motivációt, vagyis az argentin válogatott vereségét nem tudom sem megerősíteni, sem cáfolni, azonban a kutatás folyik – nyilatkozta a helyi rendőrség szóvivője.