I. félidő

Más sebességi fokozatban kezdte a mérkőzést ellenfelénél a francia csapat, aminek meg is lett az eredménye: Griezmann szabadrúgása még a felső lécről vágódott ki, a 13. percben Rojo Mbappéval szembeni szabálytalansága után megítélt büntetőből azonban Griezmann már megszerezte a vezetést (1-0).

Sokkal gyorsabbak, agilisabbak voltak a francia támadók, akikkel meggyűlt a bajuk az argentin védőknek, miközben a dél-amerikaiak támadói elöl nem jutottak helyzetekig. A félidő hajrájában azonban meglepetésre egyenlített Argentína: Banega passza után bő húsz méterről nagy gólt lőtt a bal felső sarokba (1-1).

II. félidő

Fordulás után ott folytatódott a mérkőzés, ahol abbamaradt: az argentinok találtak be. Mercado Messi jobb oldalról érkező lövésébe tette bele a lábát, a labda pedig így a bal alsóba vágódott (1-2). Bajban voltak a franciák, de gyorsan tudtak váltani, aminek 10 percen belül lőtt három gól lett az eredménye.

Előbb Pavard lőtt csodaszép mozdulattal a jobb felsőbe (2-2), majd Mbappé pillanatai jöttek: közelről, egy szép csel után talált be (3-2), majd egy gyors kontra végén Giroud kiugratása után lőtt kapásból a jobb alsóba (4-2). Az argentinok a hajrában mentek előre, a hosszabbításban még szépítettek Agüero fejese révén, de a franciák jutottak tovább, és a negyeddöntőben az esti Uruguay-Portugália párharc továbbjutójával találkoznak majd.

Világbajnokság, nyolcaddöntő:

Franciaország – Argentína 4-3 (Griezmann 13. – 11-esből, Pavard 57., Mbappé 64., 67., ill. Di Maria 43., Mercado 48., Agüero 93. )

Tippeld meg Te is a gólkirályod és nyerj!