Bekezdtek az oroszok, pedig az egyiptomiakat sürgette inkább a gólszerzés, hiszen a házigazda 5-0-val, a “fáraók” viszont 0-1-gyel nyitottak. Egyértelmű orosz fölénnyel telt el az első bő tíz perc, Egyiptom Salah-val a soraiban sem tudott semmiféle veszélyt kialakítani a kapunál. A 16. percben aztán Trezeguet remek cselek után tekert balról, kevéssel a bal kapufa mellé.

Ezután is a házigazda diktálta a tempót, folyamatos volt például a légiveszély az egyiptomi kapunál, de a játékrész hajrájában az észak-afrikaiak is megvillantak, méghozzá a sérülése után visszatérő Mohamed Salah révén. A Liverpool sztárja a 43. percben a 16-oson fordult le védőjéről, Zsirkovról, majd fordulásból lőtt is, a jobb kapufa mellé. 0-0 volt a szünetben az állás.

A fordulás után aztán bő tíz perc alatt eldőlt a találkozó. A 47. percben Fathiról vágódott a bal sarokba egy pattogó orosz lövés (1-0), majd az 59.-ben, egy remek akció végén Fernandes passzolt Cserisev elé, aki laposan a kapuba lőtt 6 méterről (2-0), harmadik gólját szerezve a tornán. A 62. percben aztán Dzjuba hozta magát remekül helyzetbe, majd 10 méterről lőtte ki a bal alsót (3-0).

Az összezuhanni látszó Egyiptom egy 11-essel tudott picit közelebb férkőzni: a 72. percben Salah lerántása után ítélt büntetőt az argentin játékvezető, de a videóbíró is kellett az ítélethez, először a sípmester csak szabadrúgást akart adni. Az elmúlt klub idény egyik legjobb játékosa magabiztosan szerezte meg első gólját a tornán (3-1).

Az olykor feszült hangulatú hajrában még Ignavsevics közeli fejes jelentett némi gólveszélyt, az oroszok pedig őrizték kétgólos előnyüket. Amelyet végül meg is tartottak, 3-1-re legyőzve Salah-ékat. centikre került a továbbjutástól a vb-házigazda, Egyiptom pedig lassan kezdhet csomagolni, hiszen ha Uruguay szerdán megveri a szaúdiakat, meg is lesz a két továbbjutó az A-csoportból.

Világbajnokság, A-csoport:

Oroszország – Egyiptom 3-1 (Fathi 47. – öngól, Cserisev 59., Dzjuba 62., ill. Salah 73. – 11-esből)