I. félidő

Az első félidőben az egyetlen egy valamirevaló helyzet a 27. percben történt, Neymar csele elakadt Acostában, majd a lecsorgó labdát Gabriel Jesus vágta Keylor Navas kapujába. Ám a találat szépséghibája, hogy a brazil csatár gólját les miatt érvénytelenítette a bíró. A meg nem adott gól után magasabb fokozatra kapcsoltak a brazilok – félóra után csak eltalálták egyszer a kaput Marcelo révén –, de a Costa Rica-i védők rendre jól állták a sarat, így a félidőre 0-0-al vonultak pihenni a felek.

II. félidő

A fordulás után varázsütésre megváltozott a brazilok játéka. Előbb Gabriel Jesus passzolt Coutinhónak, de Navas hárított, majd nem sokkal később Gabriel Jesus fejese a felső lécen csattant. Az 57. percben Neymar lőtt kapura, ám Navas ismét a helyén volt, ahogy Coutinho lövésénél is. A kezdeti lelkesedésük rendre alábbhagyott, egyedül Neymar volt aktív a brazilok részéről, aki a mérkőzés legnagyobb helyzetét a 73. percben hagyta ki, miután a bal felső mellé lőtt. Aztán a 79. percben Neymar ültette a hintába Gonzálezt, aki a mezénél fogva visszahúzta. A játékvezető elsőre büntetőt ítélt, de némi videóbírózás után visszavonta azt.

A hajrához közeledve a brazilok mindent megtettek a győzelemért, többek között Coutinho és Thiago Silva távolról tüzelt, de Navas magabiztosan fogta ezeket.

A 91. percben megtört a jég, Firmino visszafejelését követően Gabriel Jesus rosszul ért bele a labdába, ami Couthinónak lett jó, öt méterről a kapus lába között lőtt a hálóba (1-0). A 97. percben a végig reklamáló Neymar tette fel a pontot az i-re, egy sakk-mattra kijátszott akció végén (2-0).

Világbajnokság, E-csoport

Brazília-Costa-Rica 2-0 (Coutinho 92., Neymar 97.)

Brazília: Alisson – Fagner, Mirande, Thiago Silva, Marcelo – Casemiro, Paulinho (Firmino, 68.) – Willian (Douglas Costa, 46.), Neymar, Coutinho – Gabriel Jesús (Fernandinho, 90+3.)

Costa Rica: Navas – Gamboa (Calvo, 75.), G. Gonzalez, Acosta, Duarte, Oviedo – Venegas, Guzman (Tejeda, 83.), Borges, Ruiz – Urena (Bolanos, 55.)

A csoport állása: 1. Brazília 4 pont (3-1), 2. Szerbia 3, (1-0) 3. Svájc 1 (1-1), 4. Costa Rica 0 (0-3)

Összefoglaló