I. félidő:

Szenegál kezdett támadóbban és határozottabban, három beívelésnél is figyelnie kellett már a japán védelemnek az első percekben. Sabaly volt különösen aktív az afrikai csapatban, végül ő is kellett a vezető találathoz. A 13. percben a Bordeaux jobbhátvédje balról lőtt, Kavashima kapus pedig épp a liverpooli csillag, Mané lábára ütötte rá a labdát, amely így a kapuba pattant (0-1).

Nem sokkal később Inui volt rossz helyen, a szélső a japán csapatkapitány, Hasebe 17 méteres és jó irányba tartó lövését blokkolta a 16-oson belül. Bő negyedórával ezután Inui már pozitív és főszereplője lett egy jelenetnek: 12 méterről tekert a bal alsóba, Nagatomo remek betörése készítette elő a japán találatot (1-1).

A 40. percre maradt még egy nagy helyzet: Kavashima nagyot védett Niang ziccerénél.

II. félidő:

Japán bekezdett alaposan a szünet után, egyértelműen uralták a meccset a mezőnyben és jöttek aztán a lehetőségek is. A 60. percben Osako rúgott el a labda fölött az ötösön, óriási helyzetben –  jobbról kapott egy remek labdát a japán csatár. A 64. percben Inui egy sarokpassz után, balról trafálta el a felső léc és a bal oldali kapufa találkozását.

És amikor már úgy tűnt, szép lassan megszületik az ázsiaiak vezető gólja, érkezett a második szenegáli találat. A 71. percben Wague lőtt a léc alá kicsit jobbról – előtte Sabaly tette be balról a labdát, amely végül a jobbhátvéd elé csorgott (1-2). A 75. percben Osako közeli lövése Sanéról vágódott le, a japánok 11-est reklamáltak, de hiába, a videóbíró sem látott büntetőt.

Nem is kellett aztán 11-es a japán egyenlítő gólhoz: a nemrég csereként beállt Honda kapitális szenegáli védelmi hibák után pofozta a labdát a kapuba (2-2) – nem akármilyen bakisorozat vezetett a találathoz, amely ki is alakította a 2-2-es végeredményt.

Világbajnokság, H-csoport:

Japán – Szenegál 2-2 (Inui 35., Honda 77., ill. Mané 13., Wague 71.)