Mint ismert, egyszerű a képlet a kedd esti Wales-Magyarország Eb-selejtezőn: amelyik együttes nyer, az kijut a jövő évi kontinenstornára. Horvátország mellett azonban nemcsak az említett két csapatnak, hanem Szlovákiának is esélye van az Eb-kvalifikációra, ehhez pedig az szükséges, hogy Cardiffban döntetlen legyen a végeredmény, északi szomszédaink pedig megverjék otthon az utolsó helyezett Azerbajdzsánt.

A Pravda a szlovák válogatott egyik legnagyobb sztárját, az Interben játszó Milan Skriniart kérdezte az Eb-selejtező utolsó körének kilátásairól.

– Remélem, hogy az életben először végre egy másik mérkőzés eredménye segíteni fog számunkra. Amennyire emlékszem, amikor arra számítottunk a múltban, hogy valaki más segít nekünk, végül soha nem történt meg – tette hozzá Skriniar, aki a Magyarország–Szlovákia Eb-selejtező után nem értette, hogy a felvidéki magyarok a szlovák szektorban miért a magyar válogatottnak szurkoltak.

Marek Hamsík a Pravdának elárulta, hogy kedd este a csapattársai a kispadon követni fogják mobiltelefon segítségével a Wales-Magyarország mérkőzés alakulását, ám a pályán lévő játékosok ezzel egyáltalán nem fognak foglalkozni, csakis arra koncentrálnak majd, hogy legyőzzék az azerieket.

A Pravda továbbá egy szavazást is indított az alábbi kérdéssel: “Ön hisz abban, hogy döntetlen lesz a Wales-Magyarország?”

– Nem, Wales győzni fog (65.9%)
– Igen, és Szlovákia jut tovább az azeriek elleni győzelem után (18.8%)
– Nem, Magyarország győzni fog (10.4%)
– Igen, de Szlovákia nem bírja legyőzni Azerbajdzsánt (4.9%)