Így látta a szerdai mérkőzést az Európa-bajnokság után távozó német szövetségi kapitány, Joachim Löw, akinek kevés híján a 2-2-s müncheni találkozó lett az utolsó mérkőzése a válogatott kispadján.

Tudtuk, hogy nem lesz sok területünk, így amikor hátrányba kerültünk, nagyon nehéz volt egyenlíteni. A második bekapott gól után pedig nagyon jó mentalitás és csapatszellem kellett ahhoz, hogy ismét sikerüljön egyenlíteni. Az tervezett volt, hogy a 80. perctől mindent egy lapra feltéve támadni fogunk. Mindent be kellett vetnünk, hogy ez összejöjjön – nyilatkozta a világbajnok tréner.

Rossi: “A fiúk három mérkőzést oroszlánként harcoltak végig, büszkévé tették az egész országot” – értékelés

A németek szakvezetője azt elismerte, hogy a csapata teljesítménye eddig nem volt meggyőző, ugyanakkor szerinte a “halálcsoportban”, ahol minden meccsen minden pontért meg kellett szenvedni, csak az számított, hogy meglegyen a továbbjutás.

Amíg a magyarok leparkolták a buszt a 16-osuk előtt és minden párharcba beleálltak, addig az angolok elleni nyolcaddöntőben teljes más mérkőzésre lehet számítani. A Wembleyben játszani az angolokkal megtiszteltetés, nagyon várjuk

– tekintett a jövőbe Löw. (MTI / csakfoci.hu)

Foci Eb: “Ennél többet érdemelt volna a csapat, a németek pánikoltak” – a magyar válogatott hőseinek értékelései