Mint ismert, Hollandia nagy meglepetésre 2-0-s vereséget szenvedett Csehország ellen a budapesti Puskás Arénában megrendezett Eb-nyolcaddöntőn, így búcsúzott a kontinenstornától.

A kiesést követően a holland szövetség közleménye szerint az 51 éves szakembernek legalább a negyeddöntőt el kellett volna érnie a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon ahhoz, hogy a jövőben is a csapatnál maradhasson. Mivel egy körrel előbb, a nyolcaddöntőben búcsúzott Csehország ellen, így Frank de Boer lemondott a posztjáról, mivel úgy érezte: nem ő a megfelelő ember a feladatra, döntését a vezetők elfogadták.

Az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményünk kiértékelése után úgy döntöttem, nem folytatom szövetségi kapitányként a munkát. A célunkat nem értük el, ez egyértelmű. Amikor 2020-ban kineveztek a holland válogatott élére, megtisztelő volt ez a kihívás, de tisztában voltam azzal, hogy nagy nyomás fog rám nehezedni. Ez a nyomás folyamatosan csak nőtt, ami már egészségtelenné vált számomra és a csapat számára is, amely a világbajnokságra akarja kvalifikálni magát. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, természetesen a szurkolóknak és a játékosoknak – idézte Frank de Boer szavait a knvb.nl, amely hozzátette, később jelöli ki az új szövetségi kapitányt.

Frank de Boer 15 meccsen irányította a holland nemzeti csapatot, amelyeken 8 győzelem, 4 döntetlen és 3 vereség volt a mérlege.

Eb 2020: Öt olasz a torna álomcsapatában, Ronaldo kimaradt – az összes hír az Európa-bajnokságról itt!