Nagy lendülettel vetette bele magát a mérkőzésbe a német válogatott, amely már az ötödik percben kapuba talált Gosens révén. A játékvezető azonban les miatt nem adta meg a gólt, mivel a labdát ugyancsak megjátszani igyekvő Gnabry egy picit előrébb állt a beadás előtt. Továbbra is lendületben maradtak a hazaiak, letámadták a portugálokat, akik szervezetten védekeztek, majd az első ellentámadásukból gólt szereztek: a 15. percben Jota jól vette át a hosszú keresztlabdát a balösszekötő helyén kilépve, majd középre pöckölt Ronaldo elé, aki közelről nem hibázott – Cristiano Ronaldo tovább javította rekordját azzal, hogy a 12. Eb-gólját szerezte.

A hátrányba került németeknek bő tíz percükbe telt, amíg összeszedték magukat. Azután ismét bátrabban rohamoztak, megint többször sikerült megzavarniuk a portugál labdakihozatalt, érkeztek a beadások, ezeket a helyzeteket pedig a portugálok a hajrában három percen belül kétszer nem tudták jól megoldani. A 35. percben Gosens lőtte be balról, kapásból az átívelt labdát, középen Havertz robbant be, de végül nem az ő, hanem a menteni igyekvő Rúben Dias lábáról vágódott a kapuba a játékszer (1-1), majd négy percre rá a portugál 16-oson belül pattogott a labda ide-oda, majd az alapvonaltól, jobbról Kimmich passzolt középre, Guerreiro pedig a saját kapujába lőtt (2-1)

A szünet után is eredményesen támadtak a németek, még a második játékrész fele előtt két újabb gólt szereztek, amire már csak egy portugál válasz érkezett.

Az 51. percben Müllertől Gosens kapta a labdát, majd az ő beadását követően Havertz lőtt gólt (3-1), kilenc perccel később pedig Kimmich ívelt át jobbról a túloldalra, Gosens pedig közelről fejelt a kapuba (4-1). A végeredmény a 67. percben alakult ki, amikor is  egy balról beívelt szabadrúgás után Ronaldo a hosszú oldalról, az alapvonalról kanalazta vissza a labdát, melyet Jota passzolt be közelről (4-2).

Mindkét oldalon jöttek a cserék, a németek igyekeztek őrizni az eredményt, a portugálok támadásaiban pedig volt veszély, de az eredmény már nem változott.

Európa-bajnokság, F-csoport, 2. forduló

Portugália–Németország 2-4 (C. Ronaldo 15., Jota 67., ill. Dias 35. – öngól, Guerreiro 39. – öngól, Havertz 51., Gosens 60.)

Portugália: Rui Patrício – N. Semedo, Pepe, Rúben Dias, Guerreiro – Danilo, W. Carvalho (R. Silva, 58.), B. Fernandes (Moutinho, 64.) – B. Silva (R. Sanches, a szünetben), C. Ronaldo, D. Jota (An. Silva, 83.).

Németország: Neuer – Ginter, Hummels (Can, 63.), Rüdiger – Kimmich, Gündogan (Süle, 73.), Kroos, Gosens (Halstenberg, 62.) – Havertz (Goretzka, 73.), T. Müller – Gnabry (Sané, 87.).

A meccs összefoglalója

Könnyek között nyilatkozott Fiola: “Talán ez életem legszebb napja” – így látta a franciák elleni gólját