A csakfoci.hu szokásához híven ezúttal is megszavaztatta olvasóit, milyen kezdőcsapattal állítanák fel a magyar válogatottat az este 21:00-kor kezdődő, Németország elleni Eb-csoportmeccsen. A lehetőségek felsorolásakor volt olyan játékos, akit több poszton is variációként adtunk meg, az alapfelállást pedig – a legutóbbi, Franciaország elleni mérkőzés (0-3) során is alkalmazott rendszernek megfelelően – 3-5-2-ben adtuk meg. Olvasóinknak bő egy napjuk volt szavazataik leadására.

Akárcsak a Portugália és a Franciaország elleni csoportmeccseken, ezúttal is elsöprő fölénnyel nyerte a kapusok csatáját Gulácsi Péter, aki a szavazatok 96%-át gyűjtötte be.

Olvasóink az előző két találkozón harcba küldött három belső védőn sem változtatnának, azaz a legtöbb voksot a Botka Endre (48%)-Willi Orbán (62%)-Szalai Attila (54%) trió kapta. A jobb szélre Lovrencsics Gergő előtt ismét jóval több szavazatot kapott Loic Nego (54%), a bal szélen pedig a franciák ellen gólt jegyző Fiola Attila (52%) betonozta be a helyét.

Úgy tűnik, a középpálya középső hármasával is nagyon meg voltak elégedve eddig a drukkerek, hiszen ott ezúttal is a Nagy Ádám (64%)-Schäfer András (63%)-Kleinheisler László (50%) trió viszi a prímet, míg a támadósort is a jól megszokott Sallai Roland (71%)-Szalai Ádám (28%) duó alkotja, de kevéssel maradt le Schön Szabolcs (21%) és Nikolics Nemanja (15%) is.

De összességében kijelenthető tehát, hogy a szurkolók nem változtatnának a franciák ellen bravúrdöntetlent elérő csapat felállásán.

A MAGYAR SZURKOLÓK KEZDŐCSAPATA NÉMETORSZÁG ELLEN

Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Kleinheisler, Nagy Á., Schäfer, Fiola – Sallai, Szalai Á.

Foci Eb: Ezekkel a tippekkel még izgalmasabbá teheted a német-magyar meccset*