A csakfoci.hu szokásához híven ezúttal is megszavaztatta olvasóit, milyen kezdőcsapattal állítanák fel a magyar válogatottat az este 18:00-kor kezdődő, Portugália elleni Eb-csoportmeccsen. A lehetőségek felsorolásakor volt olyan játékos, akit több poszton is variációként adtunk meg, az alapfelállást pedig – a legutóbbi, Írország elleni mérkőzés (0-0) során is alkalmazott rendszernek megfelelően – 3-5-2-ben adtuk meg. Olvasóinknak bő egy napjuk volt szavazataik leadására.

Kapusposzton szinte kérdés sem lehetett, óriási fölénnyel nyert az RB Leipzig játékosa, Gulácsi Péter a ferencvárosi Dibusz Dénes előtt (94%-4%).

A védelembe kicsit belenyúlnának a szurkolók az előző találkozókon látottakhoz képest, a három belső védő posztjára ugyanis a betonbiztos Szalai Attila (70%) és Willi Orbán (59%) mellé Lang Ádámot (24%) szavazták be – legutóbb tavaly októberben, a Bulgária elleni idegenbeli Eb-pótselejtezőn állt így fel a hátsó hármas.

A jobb szélen Nego Loicot (40%) kezdetnék a szurkolók – a Vidi játékosa Lovrencsics Gergőt (24%) előzte meg -, míg a bal oldalon Holender Filipnek (46%) adnának lehetőséget, aki Varga Kevin (24%) előtt kapta a legtöbb voksot.

A középpálya közepén Nagy Ádámot (70%), Kleinheisler Lászlót (46%) és a Ciprus ellen győztes gólt szerző és remek teljesítményt nyújtó Schäfer Andrást (43%) látnák a drukkerek, rajtuk kívül a legközelebb Sigér Dávid (14%) került a kezdőcsapathoz.

A támadósorban sincs meglepetés, a magyar drukkerek is azt a két játékost küldenék pályára, akik Marco Rossi előzetes bejelentése szerint kezdeni is fognak, azaz Szalai Ádámot (55%) és Sallai Rolandot (40%).

A magyar szurkolók kezdőcsapata Portugália ellen

Gulácsi – Orbán, Lang, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Kleinheisler, Schäfer, Holender – Szalai Á., Sallai.

Foci Eb: Lesz újra magyar csoda Portugália ellen? – C. Ronaldo “tippje” is jól fizetne*