Mint ismeretes, a társházigazda magyar válogatott Németország és Portugália mellett a világbajnoki címvédő Franciaországgal is összecsap a nyári Európa-bajnokságon, a két csapat az előzetes menetrend szerint június 19-én, 15 órától találkozik majd a Puskás Arénában.

Bár több mint 5 hónap hátra van még a kontinenstornáig, az Eb egyik nagy esélyesénél már nagyjából készen áll a játékosnévsor – legalábbis erről beszélt Didier Deschamps francia szövetségi kapitány vasárnap, a Telefoot műsorában.

A játákosként és edzőként is világbajnok szakember úgy fogalmazott, hogy nagyjából 20 játékos helye már szinte biztosnak tűnik az Eb-keretben.

A lehetséges nehézségeket és formahanyatlásokat is figyelembe véve nagyjából, mondjuk úgy 20 játékos neve megvan a keretben – mondta Dechamps, amikor arról kérdezték, mennyire ideális már a helyzet a leendő névsort illetően.

Azt is hozzátette a tréner, hogy a végső győzelemért lépnek majd pályára Budapesten is.

Mivel mi vagyunk a világbajnokok és az előző év eredményei is úgy alakultak, nevezhetjük magunkat favoritnak is, illhet ránk ez a jelző – tette hozzá Deschamps.

Európa-bajnokság, 2021 – az F-csoport programja:

Június 15., 18:00: Magyarország – Portugália (Budapest)

Június 15., 21:00: Franciaország – Németország (München)

Június 19., 15:00: Magyarország – Franciaország (Budapest)

Június 19., 18:00: Portugália – Németország (München)

Június 23., 21:00: Portugália – Franciaország (Budapest)

Június 23., 21:00: Németország – Magyarország (München)