Kiváló hangulatban, az enyhülő dán járványügyi intézkedéseknek köszönhetően 15 200 néző előtt kezdődött az északi rangadó, amelynek hetedik percében Wind 18 méteres lövése után Hradeckynek kellett nagyot védenie. Újabb hét perc elteltével Höjbjerg fejjel veszélyeztetett, majd Eriksen próbálkozott távolról, de a finn kapuson egyikük sem tudott kifogni. Az első félidő második felében is a dánok uralták a játékot, de gólt nem tudtak szerezni, ráadásul a 43. percben elvesztették egyik legjobbjukat, Christian Eriksent.

A közel 105 perces kényszerpihenő után a játékosok először csapatonként összeölelkeztek, majd egymást is köszöntötték az újrainduláskor. Az első félidő hajrájával folytatódó összecsapáson előbb lejátszották a játékrészből hátralévő négy percet, majd újabb öt perc szünetet követően a térfélcsere után kezdődött a második felvonás.

A fordulást követően fokozta a nyomást a házigazda, ám az Eb-újonc finnek – akik az első játékrészben kapura sem lőttek – a 60. percben Pohjanpalo fejesével megszerezték a vezetést. A továbbra is fölényben játszó dánok negyed órával később hatalmas lehetőséghez jutottak: Arajuuri szabálytalankodott a tizenhatoson belül a kisodródó Poulsennel, ám a megítélt büntetőt Höjbjerg kihagyta. A hajrában is próbálkozott a 2021-ben eddig veretlen házigazda, de nagy gólhelyzetet már nem tudott kialakítani, így kikapott az első nagy tornáján szereplő finn csapattól. (MTI)

Európa-bajnokság, 1. forduló, B-csoport

Dánia-Finnország 0-1 (Pohjanpalo 60.)

Dánia: K. Schmeichel – Wass (Stryger 76.), Kjaer (Vestergaard 63.), Christensen, Maehle – Eriksen (Jensen, 43.), Höjbjerg, Delaney (Cornelius 76.) – Poulsen, Wind (Olsen, 63.), Braithwaite

Finnország: Hrádecky – Raitala (Väisänen 90.), Arajuuri, O’Shaughnessy, Uronen – Lod, Kamara, Sparv (Schüller 76.), Toivo – Pohjanpalo (Forss 84.), Pukki (Kauko 76.)