A Balmazújváros az utolsó pillanatokig harcban volt a bennmaradásért, az újonc azonban végül kiesett az NB I-ből. A tulajdonos önkormányzatot képviselő vezetője, Tiba István beszélt a jövőről a csakfoci.hu-nak.

 – Belefásultam abba a közegebe, ami körülveszi a magyar labdarúgást, sajnos nem egyenlőek a feltételek, ezt láthattuk a bajnokság utolsó fordulójában is – kezdte Tiba István. – A személyem miatt rengeteg támadás érte ezt a települést, pedig csak egy egyszerű képviselő vagyok, aki szereti a sportot. Ezek olyan jelzések voltak számomra, amelyek hatására úgy döntöttem, messze el kell mennem a profi sport világától. Ne értsenek félre, nem a kiesés miatt vagyok csalódott, hanem azért, ahogy és amilyen körülmények között kiestünk.

Tudom, hogy hosszú távon nem tartható állapot, hogy egy önkormányzat tartson fenn egy élvonalbeli csapatot. Éppen ezért kerestem és találtam is egy tőkeerős külföldi befektetőt, de mivel kiejtettek minket, az NB II-be nem jön Balmazújvárosba.

A leköszönő vezető beszélt a csapatnál várható változásokról is.

Több meghatározó játékosnak lejár a szerződése, így ők biztosan távoznak. Sigér Dávidot az MTK akarja, de például Vajda Sándor sem marad itt. Rudolf Gergellyel fél plusz egyéves szerződést kötöttünk, de mivel kiestünk, megszűnt a kontraktusa, ő is szabadon távozhat.

A másodosztályban nem szerepelhetnek légiósok, így ők sem maradnak. Ugyanakkor Horváth Ferenc vezetőedzőt még egyéves szerződés köti a klubhoz, nem jelezte, hogy elkívánkozna. Nem tudom, az NB II-ben mi lesz a csapat célja, az új koncepció kialakítása már nem az én feladatom – zárta Tiba.

“Mindenki azt akarta, hogy kiessünk az NB I-ből” – a balmazi vezető egyetért edzője kifakadásával