TABELLA: AZ NB II ÁLLÁSA ITT!

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Horváth Ferenc a Haladás kispadjára cserélheti a Balmazújvárosét, amire ma lejátszott Monor elleni bajnoki után kerülhet sor. Mostanra már az is kiderült, hogyan kerülhet a Halihoz a tréner, amit a vezető is elismert, tárgyalnak a részletekről.

Ennek tudatában fogadta a Balmazújváros hazai pályán a Monort a Merkantil Bank Liga 9. fordulójában. A találkozón a vendégek nyitották a helyzetek sorát, előbb szabadrúgásból majd szögletből is veszélyeztettek a monoriak, de a hazaiak állták a sarat. A 32. percben Szerencsi kis híján vezetéshez juttatta csapatát, de a balmazi védők jól védekeztek. Két perccel később Berki lábáról csúszott le a labda az utolsó pillanatban, így odalett a balmazi lehetőség.

A második játékrészben a monoriak is támadtak mi több a 62. percben Szécsi védett óriási bravúrral, ahogy hét perccel később a védők is jól zártak. Noha sokan elkönyvelték a gólnélküli döntetlent, a slusszpoén a 89. percben jött: egy kiugratást követően Óvári Zsolt lőtte el a labdát a kapus mellett, így Horváth Ferenc győzelemmel búcsúzhatott el a balmazújvárosi csapattól.

Merkantil Bank Liga, 9. forduló

Balmazújváros – Monor 1-0 (Óvári 89.)

Budafok – Kazincbarcika 0-0

Gyirmót – Mosonmagyaróvár 2-0 (Varga 40., Szarka 57.)

Kaposvár – Siófok 1-0 (Rajczi 65.)

Nyíregyháza – Csákvár 0-1 (Simon 1.)

NB II : A hajrában bukott a Soroksár, fontos pontokat hullajtott a ZTE – eredmények