Lengyelország meccs nélkül léphet egyet a vb felé, nem pótolják senkivel az oroszokat - sajtóhír

Lengyelország nem kap másik ellenfelet a kizárt Oroszország helyett a vb-pótselejtezők elődöntőjében - legalábbis ezt állítja a legismertebb lengyel sportlap.
Dudás Gábor 2022. március 3., csütörtök 13:06
Lengyelország nem kap másik ellenfelet a kizárt Oroszország helyett a vb-pótselejtezők elődöntőjében - legalábbis ezt állítja a legismertebb lengyel sportlap.
Szerző: Dudás Gábor 2022. március 3., csütörtök 13:06

Korábban megírtuk, hogy négy forgatókönyv létezhet a vb-pótselejtezőket illetően az ukrajnai háborús helyzet miatt kizárt Oroszország pótlására, az egyik az volt, hogy a szbornaja (már csak ex-)ellenfele, Lengyelország játék nélkül a döntőbe jut. Ez a döntés ugyan már akkor is ellentmondásosnak tűnt, hiszen a Svédország-Csehország párharc győztese aligha érezné igazságosnak, hogy a lengyelek pihentebben érkeznének a mindent eldöntő összecsapásra.

Ennek ellenére úgy tűnik, ez a verzió lehet a befutó, méghozzá a lengyel sajtó információi szerint. A Przeglad Sportowy c. lap a Lengyel Labdarúgó Szövetség környezetéből származó értesülésére hivatkozva ír arról, hogy

a FIFA úgy döntött, hogy nem halmozza a problémákat és Lengyelországnak "szabadkártyát" ad, azaz meccs nélkül jut tovább a gárda, amely március 29-én hazai pályán játszhat Svédországgal vagy Csehországgal a vb-re jutásért.

A FIFA egyelőre hivatalosan nem erősítette meg a hírt - állítólag péntekre lehet meg a végleges döntés.

Olvastad már?
Otthagyta orosz csapatát az ukrán válogatott játékos - eddig a hazájában volt áruló
Távozik a Zenit Szentpétervár együttesétől az ukrán Jaroszlav Rakickij, aki maga kérte szerződése felbontását a hazájában zajló háború miatt, az orosz klub pedig belement a szakításba.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz