Fotó: mlsz.hu

Ki veheti át az oroszok helyét a vb-pótselejtezőn? - reagáltak a lengyelek, a csehek és a szlovákok is

Csehországban úgy hiszik, a lengyelek meccs nélkül jutnak tovább a döntőbe, ezt azonban Lengyelországban irreálisnak tartják. A szlovákok nem kívánnak automatikus igényt támasztani a pótselejtezőre.
Nyikes Zoltán 2022. március 1., kedd 14:19
Fotó: mlsz.hu
Csehországban úgy hiszik, a lengyelek meccs nélkül jutnak tovább a döntőbe, ezt azonban Lengyelországban irreálisnak tartják. A szlovákok nem kívánnak automatikus igényt támasztani a pótselejtezőre.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. március 1., kedd 14:19

Korábban megírtuk, hogy egy spanyol lap szerint az a lehetőség is felmerült, hogy a magyar válogatott játszhat a vb-pótselejtezőn a kizárt Oroszország helyett. Honlapunk azonban már ekkor jelezte: úgy tudjuk, hogy ez a lehetőség egyelőre nem aktuális, és a FIFA nagy eséllyel az első három verzió közül választ majd.

Ezt támaszthatja alá a Cseh Labdarúgó Szövetség elnöke, Petr Fousek is, aki az isport.cz-nek így nyilatkozott az üggyel kapcsolatban:

– Mi továbbra is úgy készülünk, hogy március 24-én Svédország ellen lépünk pályára. Hogy mi lesz az águnk második meccsének sorsa, ahol a lengyelek vannak, az oroszok pedig ki lettek zárva, arról nem szeretnék spekulálni. Ha az aktuális helyzet alapján kellene megítélni, akkor nagyon valószínűnek tartom, hogy Lengyelország meccs nélkül továbbjut, de természetesen a FIFA-ra kell bízni, hogy ebben a koncepcióban marad, vagy valamilyen módon beavatkozik a pótselejtezőbe.

Természetesen Lengyelországban is téma a pótselejtező elődöntőjének kérdése, a sport.pl a Lengyel Szövetség szóvivőjét, Jakub Kwiatkowskit kérdezte, aki azonban másképp látja a helyzetet, mint a csehek.

– Az a lehetőség, hogy meccs nélkül automatikusan bejutunk a rájátszás döntőjébe, véleményem szerint irreális. Mit fognak érezni a svédek és a csehek ebben a helyzetben? Állítólag az oroszok helyére a szlovákok kerülhetnek, de nekik március 24-én barátságos meccsük lesz Norvégia ellen. A magyarok pedig ugyanekkor Szerbia ellen játszanak. És az is kérdés, hol kerülne sor egy ilyen találkozóra? – tette fel a kérdést Kwiatkowski arra vonatkozóan, hogy az elődöntőt eredetileg Moszkvában játszották volna.

A sport.pl kitér arra is, hogy egyes sajtóhírek szerint az is egy lehetőség, hogy minitornát rendeznek Lengyelország, Svédország és Csehország között, azaz mindenki játszik mindenkivel, ez azonban a legvalószínűtlenebb forgatókönyv mind közül.

– Nincs kiszivárgott információnk ez ügyben. Azt láttuk, amit mindenki látott, vagyis azt a bejelentést, hogy Oroszországot határozatlan időre kizárják. A kérdés az, hogy ez az idő meddig tarthat. A FIFA problémája, hogy mikor hoz döntést ezzel kapcsolatban. Az pedig, hogy milyen forgatókönyvek lehetnek, csak találgatások – tette hozzá a szóvivő.

Mivel a vb-selejtezőcsoportban Szlovákia végzett Oroszország mögött a harmadik helyen, a szlovákok "beugrása" is felmerült, mint lehetséges forgatókönyv. A Szlovák Labdarúgó Szövetség hivatalos közleményben ismertette álláspontját az üggyel kapcsolatban.

– Szlovákia nem ért el olyan eredményeket a 2022-es világbajnokság kvalifikációjában, amely feljogosítaná arra, hogy normál körülmények között továbbra is küzdjön a világbajnoki részvételért. Ezért nem kívánunk automatikus igényt támasztani a a pótselejtezőre, és teljes mértékben tiszteletben fogjuk tartani a FIFA és az UEFA minden döntését ebben az ügyben – olvasható a közleményben.

Olvastad már?
Külföldön azt írják, akár a magyar válogatott is ott lehet a vb-pótselejtezőn - így áll az ügyünk
Egy spanyol lap szerint az a lehetőség is felmerült, hogy a magyar válogatott játszhat a vb-pótselejtezőn a kizárt Oroszország helyett. Honlapunk azonban úgy tudja, hogy ez a lehetőség egyelőre nem aktuális.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz