U21: Gera még mindig vár az első győzelmére - 2 millió eurós góllal vereség Szlovéniában is

Egy 11-essel kapott ki a magyar U21-es válogatott Celjében, a 2021-es Európa-bajnokság két házigazdájának összecsapásán a szlovénoktól.
Dudás Gábor 2019. október 15., kedd 19:54
Egy 11-essel kapott ki a magyar U21-es válogatott Celjében, a 2021-es Európa-bajnokság két házigazdájának összecsapásán a szlovénoktól.
Szerző: Dudás Gábor 2019. október 15., kedd 19:54

A Dánia elleni 0-0, a Norvégia elleni 0-3 és a Horvátország elleni 1-4 után a Gera Zoltán vezette U21-es válogatott első győzelmére készült Celjében (a 2021-es Eb egyik helyszínén, a Petrol Arénában), ahol a házigazda Szlovénia várt a magyar fiatalokra.

A sokáig kiegyenlített meccsen a két csapat szinte teljesen egyenrangú volt, ám egy második félidei villanás mégis eldöntötte a találkozót. Egy sarokpassz és Tóth Bence-kezezés után jutott 11-eshez a szlovén csapat, amelynek legértékesebb, mintegy 2 millió euróra taksált játékosa, az angol Queens Park Rangersben légióskodó Jan Mlakar értékesítette a büntetőt.

Ezzel a góllal győzött 1-0-ra Szlovénia a kevés helyzetet hozó felkészülési mérkőzésen, így Gera Zoltánnak tovább kell várnia első sikerére U21-es szövetségi edzőként. Folytatás novemberben, előbb Észak-Írországban, majd itthon, Ausztria ellen.

U21-es felkészülési mérkőzés

Szlovénia - Magyarország 1-0 (Mlakar 59. - 11-esből)

Magyarország: Varga Ádám Gábor - Bolla Bendegúz (Korbély Kristóf, 84.), Varjas Zoltán, Nagy Zsombor, Tóth Bence, Szalai Attila - Kiss Bence (Szabó Bence, 84.), Banó-Szabó Bence (Schäfer András, 63.), Tajti Mátyás - Szabó Máté (Májer Milán, 73.), Bíró Bence

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Tovább az összes átigazoláshoz