U19: Tóth Bence bombázott, majd büntetett, legyőztük Svájcot - videó

A mieink rendkívül szoros mérkőzésen nagyon fontos győzelmet szereztek a Svájc elleni Eb-selejtezőn.
Budai László 2016. november 12., szombat 15:53
A mieink rendkívül szoros mérkőzésen nagyon fontos győzelmet szereztek a Svájc elleni Eb-selejtezőn.
Szerző: Budai László 2016. november 12., szombat 15:53

Aktívan kezdte U19-es válogatottunk a Svájc elleni Eb-selejtezős mérkőzést. Igaz, ez helyzetekben kevésbé mutatkozott be. Néhány beívelésen kívül nem nagyon tudtunk zavart okozni ellenfelünk tizenhatosán belül. A játékrész második felére a svájciak átvették az irányítást. A 32. percben Muheim lőtt néhány centivel a jobb kapufa mellé. Majd nem sokkal később Schmid lövésénél kellett a gólvonal közeléből elrúgni a labdát, Domgjininak pedig megköszönhettük, hogy a félig-meddig üres kapunk mellé lőtte a labdát.

A második játékrész elejére szerencsére változott a mérkőzés. A mieink sokkal aktívabbak lettek, és az 56. percben vezetést is szereztek: Tóth Bence bombázott egy 30 méteres szabadrúgás után a bal felső sarokba.

Sokáig azonban sajnos nem örülhettünk, a svájciak ugyanis Guillermenot tizenegyesével egyenlítettek.

A hajrában mindkét csapat ment előre a győzelemért, de ez inkább pontatlanságokhoz és szabálytalanságokhoz vezetett, nem pedig komoly helyzetekhez. Amikor pedig már úgy tűnt, marad a döntetlen, akkor jött a slusszpoén.

A 85. percben kiharcoltunk egy büntetőt, amelyet Tóth Bence higgadtan értékesített.

Ezzel pedig megnyertük az összecsapást, fontos három pontot szereztünk, és óriásit léptünk az Eb-elitkör felé!

A csoportot az örményeket is legyőző olaszok vezetik, második helyen három ponttal a mieink állnak, szintén három ponttal harmadikok a svájciak, negyedikek az örmények.

A csoportból az első két helyezett jut tovább, valamint a 13 kvartettből a legjobb harmadik is lehetőséget kap a folytatásra.

Eb-selejtezős torna

Magyarország-Svájc 2-1 (0-0)

G.: Tóth Bence (56., 85. - 11-esből), ill. Guillemenot (62. - 11-esből)

Tóth Bence első gólja 1.17.20-nál, a második pedig 1.47.37-nél

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Csákvár
Új igazolás
Az elmúlt hetekben a csapattal készülő Haragos Viktor (legutóbb Honvéd) a 2024/25-ös bajnokságban az Aqvital FC Csákvárt erősíti.
Tovább az összes átigazoláshoz