U19-es válogatott: 68 percig álltuk a sarat, a kapufa is kellett az olaszok győzelméhez a mieink ellen

A Tímár Krisztián vezette U19-es válogatott 1-0-s vereséget szenvedett az olaszok elleni felkészülési mérkőzésen.
Csakfoci Admin 2021. november 11., csütörtök 22:00
A Tímár Krisztián vezette U19-es válogatott 1-0-s vereséget szenvedett az olaszok elleni felkészülési mérkőzésen.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. november 11., csütörtök 22:00

A magyar válogatott az ígért bátor játékkal kezdte a mérkőzést, már az ellenfél térfelén megpróbált nyomást gyakorolni az olaszokra, akik eleinte nem is tudtak komolyabb fölényt kiharcolni. Az első negyedóra után labdabirtoklási fölénybe kerültek ugyan a vendégek, de helyzeteket nem tudtak kialakítani a kapunk előtt. A félidő második felében áttevődött a játék a magyar térfélre, de szervezetten, fegyelmezetten védekeztünk, emellett egy-két ellentámadásunk végén eljutottunk az ellenfél kapujáig is. Senkó Zsombornak egy-két távoli lövés után volt ugyan dolga, de jelentősebb nyomás nem alakult ki a kapunk előtt.

A félidő utolsó tíz perce kiegyenlített játékot hozott, ebben a periódusban valamivel veszélyesebben futballozott a magyar válogatott, de a szünetig nem esett gól.

A fordulás után az olaszok egyre veszélyesebben játszottak, jól szálltak be a cseréik, néhány villámgyors akciójuk végén nehéz helyzetbe kerültek a védőink. A 68. percben megszületett a vendégek vezetőgólja, Duccio Degli Innocenti 18 méterről lőtt kapura, a labda a bal kapufáról pattant a hálóba (0-1) - tudósított az mlsz.hu.

A gól után kezdeményezőbbé vált a játékunk, az olaszok többször csak szabálytalanul tudták megállítani a lendületes akcióinkat. Egy-két ígéretes helyzetet sikerült kialakítani, de az olaszok egy pillanatra sem adták fel a stabil védekezésüket, így ziccerig nem tudtunk eljutni. A hajrában még volt egy-két lehetőségünk, de az egyenlítés nem jött össze, a vendégek 1-0-ra megnyerték a találkozót.

A két csapat hétfőn 18.00 órától ismét megmérkőzik egymással, ezúttal Telki lesz a helyszín.

U19-es felkészülési mérkőzés, Szusza Ferenc Stadion

Magyarország-Olaszország 0-1 (Innocenti 68.)

Magyarország U19: Senkó Zsombor - Szujó Attila, Csinger Márk, Debreceni Ákos - Kovács Mátyás, Sztojka Dominik, Biben Barnabás, Nagy Olivér, Benczenleitner Barna - Németh Dániel, Redzic Damir

Olaszország U19: Sebastiano Desplanches - Mattia Zanotti, Riccardo Turicchia, Duccio Degli Innocenti, Daniele Ghilardi, Diego Coppola, Giovanni Fabbian, Cesare Casadei, Tommaso Mancini, Samuele Vignato, Samuele Vignato

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz