Haladás: "Az, hogy kiestünk az első 10-ből, elfogadhatatlan" - szezont értékelt az ügyvezető

Csalódás a 2020/21-es szezon Séllei Árpád számára, aki már szeretné az új idényt tervezni, de mint mondja, ez elsősorban pénz kérdése.
Csakfoci Admin 2021. május 27., csütörtök 20:31
Csalódás a 2020/21-es szezon Séllei Árpád számára, aki már szeretné az új idényt tervezni, de mint mondja, ez elsősorban pénz kérdése.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. május 27., csütörtök 20:31

A 11. helyen zárta a Merkantil Bank NB II 2020/2021-es szezonját a Szombathelyi Haladás. A vasi együttes ügyvezetője, Séllei Árpád a klub honlapján értékelte az idényt.

- Az előző év után azzal a céllal kezdtük a szezont, hogy nyerjünk minél több meccset, helyezés nem volt kikötve, de szezonvégi eredményességi prémium az 1-5. helyig járt volna - mondta Séllei Árpád. - Legyünk a mezőny első harmadában, ezt minimum szerettük volna elérni. Az őszi 6. hely még el is fogadható, voltak kiváló meccseink, például a Siófok és a Vasas ellen. A tavasz már nem sikerült így, 21 pontot szereztünk.

Ez nagyon kevés. A játék se volt az igazi. Kulcsjátékosaink estek ki, a fél védelmünk hiányzott sérülés miatt, ezt nem tudtuk megoldani. A pandémia nagyon súlyosan érintett minket, a zárt kapus meccsek, a PCR tesztek hatalmas költsége nagy – több 10 millió Ft-os - veszteséget jelentett, melyre egyébként sajnos nincsen plusz forrásunk. Összességében csalódás a szezon egésze, az hogy kiestünk az első 10-ből, elfogadhatatlan.

Az ügyvezető a játékosok teljesítményét is összegezte.

- A játékosok nagyobb részével elégedett vagyok, de vannak akik meg sem közelítették a tőlük elvárható szintet. Amit a klub jelen helyzetében tudott teljesíteni, azt mindent szerződésszerűen megkaptak, a fizetések napra pontosan érkeztek. Szóval ez nem lehetett kifogás. A szakmai stábtól is többet vártam, tudta mindenki milyenek a valós lehetőségeink. Amit tudtunk megoldottunk, ami lehetetlen volt, azt nem tudtuk megoldani. Mindenkinek a maga területén többre kellett volna törekednie.

Séllei Árpád a jövőről és a játékoskeret változásairól is szót ejtett.

- Az álmom a következő, hogy legyen előre tervezhető a szezon, nem hónapról hónapra élnénk, hanem tudjuk építeni a klubot. Lenne mit fejlődni. De szinte minden pénz kérdése. Tárgyalásokat folytattunk, folytatunk lehetséges új tulajdonos-jelöltekkel, de egyelőre semmi biztosat nem tudok mondani, mert sem egyikkel, sem a másikkal nincsen megegyezés!

Lesz változás a keretben, akinek lejárt a szerződése, azokkal nem hosszabbítunk. Németh Márió, Jancsó András most nem kap új szerződést nálunk, köszönjük amit a Haliért tettek, sok sikert a további pályafutásukhoz. Schimmer Szabolcsnak az edzői stábban kínáltunk további munkát. Összességében 4-5 távozó és érkező biztosan lesz. Remélem meg tudjuk tartani értékeinket. Azt tudni kell, hogy piacképes játékosainkat már megkeresték más klubok. Elkótyavetyélni persze senkit sem fogunk!

Nagyon remélem, hogy a keretünk zömét egyben tudjuk tartani, sőt abban bízok, hogy az új szezonra lényegében egy erősebb csapatot tudunk építeni. Újra nézők elött játszhatunk, egy 102 éves klubot képviselünk, és bízom abban, hogy helyezésben legalább annyit javulunk, mint az elmúlt évben, akkor már nem lehet rossz szezonunk. Legvégül köszönetemet fejezem ki mindenkinek aki segített minket, a szurkolóknak akik kitartottak mellettünk, szóval mindenkinek aki segítette a Haladást. Csak összefogással tudunk, létezni és sikert elérni. Csapatmunka ez a pályán belül és azon kívül is.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
A lengyel másodosztályú - de kupagyőzelme miatt az EL-ben induló - Wisla Krakówhoz utazott orvosira a jelenleg szabadon igazolható, legutóbb Újpesten szerepelt Kiss Tamás.
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Tovább az összes átigazoláshoz