Francia-német után: "Igazságtalan eredmény, mi voltunk a jobbak" - visszhangok

Így értékeltek a főszereplők - a németek a balszerencsét okolják.
Dudás Gábor 2016. július 8., péntek 7:08
Így értékeltek a főszereplők - a németek a balszerencsét okolják.
Szerző: Dudás Gábor 2016. július 8., péntek 7:08

2-0-ra győzött Griezmann duplájával a házigazda francia válogatott a csütörtöki, Németországi Eb-elődöntőn, így bejutott a torna vasárnapi, párizsi fináléjába, ahol Portugáliával találkozik majd. A rangadó főszereplői így értékeltek a mérkőzést követően.

 

Didier Deschamps:

- Van három napunk a döntői, ami nem túl sok, várnunk kell így az ünnepléssel. Fontos lépést tettünk, de a legfontosabb vasárnap vár ránk. Mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb állapotban lépjünk pályára a finálén. Nagyszerű eredményt értünk el, régóta vártunk a németek legyőzésére. A mai győzelemért díjat azonban nem adnak, a Portugália elleni mérkőzés lesz a legfontosabb.

Antoine Griezmann:

- Szerettem volna újra 11-est lőni a BL-döntő után, egy kiélezett szituációban. A második gólnál vártam, hogy hibázzon a kapus, a labda a lábam elé is pottyant.  Remek érzés gólokat szerezni, de Platininek a közelében sem vagyok még, remélem, idővel változik majd a helyzet. Nagyszerű dolog, hogy ott vagyunk a döntőben, de igazán a győzelem számít csak.

Joachim Löw:

- Soha nem foglalkozom a játékvezetők ítéleteivel, el kell fogadni azokat. A 11-esnél ott volt a szabály, hogy a kéznek a test mellé szorítva kell lennie, de látható volt, hogy Bastian egy töredéknyi időre hozzáért a labdához. Ez egyszerűen balszerencse, vannak helyzetek, amikor nem lehet irányítani a kéz mozgását. Nem fogom ezért hibáztatni. Voltak hibáink, de meg kell, hogy dicsérjem a csapatot, ma mi voltunk a jobbak a pályán. Pechünk volt a góloknál. 2010-ben vagy 2012-ben a jobb csapattól kaptunk ki, most viszont mi voltunk a jobbak a franciáknál.

Manuel Neuer:

- Nem azt mondom, hogy a miénk volt a jobb csapat, de a 2-0 nem igazságos eredmény. A 11-es sorsdöntő volt, de azért egy félidőnk lett volna az egyenlítésre. Mi kihagytuk a helyzeteinket, a franciák viszont belőtték. Elvesztettük a mérkőzést, de az lett volna a katasztrófa, ha rosszul is játszottunk volna. Természetesen így is keserű szájízzel távozunk a tornáról.

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Szekeres Tamást nevezhetik ki
Információink szerint a jövőben Szekeres Tamás felelhet a BVSC-nél lévő szakmai munkáért.
Ferencváros
Arbër Hoxha
Az ulloi129.hu szerint valóban a klub látókörében van a horvát lapok által a Fradival szóba hozott Slaven Belupo-szélső, Arbër Hoxha.
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Tovább az összes átigazoláshoz