Eb: Legmagasabb szinten a terrorfenyegetettség - fontos biztonsági intézkedések

Franciaországban szükségállapot van érvényben, a terrorfenyegetettségi szint a legmagasabb fokozatú, a rendőrség, a csendőrség és más rendvédelmi szervek szükség esetén határozottan és szigorúan lépnek fel.
Szerkesztő 2016. május 28., szombat 20:07
Franciaországban szükségállapot van érvényben, a terrorfenyegetettségi szint a legmagasabb fokozatú, a rendőrség, a csendőrség és más rendvédelmi szervek szükség esetén határozottan és szigorúan lépnek fel.
Szerző: Szerkesztő 2016. május 28., szombat 20:07

 

A konzuli szolgálat honlapján szerdán közzétett tájékoztatásban azt írták: mind a stadionba, mind a szurkolói zónába csak személyi átvizsgálás, a táskák átvizsgálása és detektoros átvilágítás után lehet majd belépni.
A szurkolói zónák általában déltől éjfélig lesznek nyitva, utána a területet el kell hagyni. A parkokban, Marseille-ben a strandokon, valamint Bordeaux-ban a Garonne-parti sétányon tilos kempingezni, piknikezni, nem javasolt autóban éjszakázni sem. Lakóautóval csak a kijelölt kempingezőhelyeken lehet az éjszakát eltölteni, a városi parkolókban nem. A rendőrség nem tolerálja a tilosban parkolást.

A gépkocsival érkezőknek javasolják, hogy a nagy közlekedési csomópontoknál parkoljanak le és onnan a tömegközlekedési lehetőségeket vegyék igénybe. A mérkőzések napján a járatokat sűrítik, több helyről közvetlen járatot indítanak a stadionhoz. Erre az időszakra kedvezményes napi jegyet lehet vásárolni. Több nagy parkolótól is közvetlen buszjáratokat indítanak a stadionhoz.

Bordeaux-ban a pályaudvart átépítik, a teljes csarnok fel van állványozva, emiatt a peronok lényegesen szűkebbek, ami növeli a balesetveszélyt. A szurkolóknak az EURO2016 táblát követve mielőbb el kell hagyniuk a pályaudvar területét. A gyalogosövezetekben a villamosvágány nincs fizikai akadállyal elválasztva a sétányoktól, csak útburkolati jelek jelzik a villamossíneket, és közlekedési lámpák figyelmeztetnek a villamos közeledtére.

A konzuli szolgálat honlapján emellett tájékoztatnak a franciaországi vonatközlekedésről, az egészségügyi ellátásról, továbbá arról, hogy milyen szabályok érvényesek közterületen és mit nem lehet bevinni a stadionokba.
Emellett ismét azt kérik a labdarúgó Európa-bajnokságra utazó magyar állampolgároktól, hogy a hatékonyabb konzuli védelem érdekében regisztráljanak a konzuli szolgálat honlapján.

Azt is megerősítik, hogy a magyar válogatott Eb-szereplése alatt ideiglenes ügynökség jelleggel helyszíni és mobil (mikrobuszos) konzuli jelenlétet biztosítanak, és közlik az ezzel kapcsolatos elérhetőségeket. (MTI)

Címkék: #EB2016
Neked ajánljuk
Átigazolások
Román foci
Joao Janeiro
A korábban a Szegeden, Kisvárdán, Dunaszerdahelyen és Debrecenben is dolgozó Joao Janeiro az FC U Craiova 1948 együttesénél dolgozik a jövőben.
Mezőkövesd
Kuttor Attila
Tóth László sportigazgató fontos bejelentést tett Kuttor Attila vezetőedző jövőjéről.
MTK/Újpest
Nemanja Antonov
Az NB I utóbbi éveinek egyik legmeghatározóbb védője szabadon igazolható játékossá vált a szezon végén, és a felmerülő ajánlatok közül az MTK Budapestét fogadta el.
Tovább az összes átigazoláshoz