Courtois nyíltan támadta a belga kapitányt: Rossz volt a taktika

Courtois a kapitánynak is nekiment, Hazard megvédte, Wilmots nem mond le.
Mokány Lajos 2016. július 2., szombat 9:30
Courtois a kapitánynak is nekiment, Hazard megvédte, Wilmots nem mond le.
Szerző: Mokány Lajos 2016. július 2., szombat 9:30

 

A Wales elleni vereséget és kiesést követően több játékos is nyilatkozott a sporza.be-nek, a futballisták nem rejtették véka alá a véleményüket.

Thibaut Courtois, a Chelsea kapusa óriási elszalasztott lehetőségként éli meg a vereséget, amelyből mindenkinek le kell vonnia a megfelelő következtetést, így a kapitánynak is.

- Borzasztóan csalódott és szomorú vagyok. Elvesztettem már BL-döntőt is, de ez annál is rosszabb érzés. Elmondtam az öltözőben is, életünk legnagyobb esélyét hagytuk kicsúszni a kezünk közül, amelyhez hasonló talán nem is lesz újra. Ugyanaz volt a gond, mint az olaszok ellen, az ellenfél taktikailag fölénk nőtt.

Hogy Wilmotsnak távoznia kell-e? Le kell vonnia a tanulságokat, de ezt neki kell eldöntenie.

Nem ért egyet csapattársával a Chelsea szélsője, Eden Hazard, aki már a 2018-as VB-re is előretekintett.
- Folytatnunk kell a közös munkát, és kiállnunk az edzőnk mellett! Két év múlva világbajnokság, ott újabb esélye lesz ennek a generációnak, hogy bizonyítson. Nagyon csalódottak vagyunk, jobban akartunk játszani, és megvolt a lehetőségünk is, de nem sikerült. Ez egy borzasztó nap, de nem feledkezhetünk meg a nagyszerű évekről, Wilmots mellett állunk mindannyian, ahogy mindig is tettük. Az ilyen mérkőzések apróságokon múlnak, elkövettünk néhány hibát védekezésben, ez megbosszulta magát. Már mindenki a döntőben látott minket, azonban sok nagyszerű csapat van az EB-n, ez most is kiderült. Az élet nem áll meg,és szó sincs róla, hogy megosztottak lennénk, támogatjuk Wilmots munkáját, ahogy eddig is.

Marc Wilmots szövetségi kapitány nem értett egyet azzal, hogy rossz volt a taktika.
- Nem értek egyet ezzel a véleménnyel, nem volt gond a taktikával, de én edző vagyok, és nem varázsló. Kiderült, hogy néhány játékosunkat nem tudjuk pótolni fiatalokkal -
mondta a kapitány, aki hozzátette, nem fog indulatból dönteni a jövőjéről, nem egyből a meccs után határoz majd arról, maradjon-e a válogatott élén.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz