„Az NB I is nehéz, de az ausztrál bajnokság keményebb” – a válogatott a célja a Haladás sérültjének

Igaz, a magyar bajnokságban is vannak olyan játékosok, akik megállnák a helyüket Ausztráliában.
Budai László 2016. november 21., hétfő 13:56
Igaz, a magyar bajnokságban is vannak olyan játékosok, akik megállnák a helyüket Ausztráliában.
Szerző: Budai László 2016. november 21., hétfő 13:56

Hosszú cikkben foglalkoznak hazájában a Haladás ausztrál játékosával, David Joel Williams-szel. A támadó 13 mérkőzésen négy gólt lőtt és egy gólpasszt adott a szombathelyieknél, akiket január óta erősít.

- A Haladás ajánlata remek alkalmat kínált arra, hogy újra Európában, és szabadon futballozzak, ahogyan azt szeretem – kezdte a Hali labdarúgója. - Nem a pénzért jöttem, otthon sem volt semmi bajom a labdarúgással, csak a teljesítményemet akartam egy újabb szintre emelni.

A 28 éves játékos korábban volt az ausztrál U17-es, U20-as és U23-as válogatottnak is a tagja, sőt, kétszer a felnőtteknél is játszhatott. Igaz, legutóbb hat évvel ezelőtt, még 2010-ben kapott szerepet.

- Határozott célom, hogy visszakerüljek a válogatottba, komoly motivációim vannak a futballban, próbálok egyre előrébb lépni. Mindegy, hogy hány éves az ember, a válogatottat képviselni mindig nagy megtiszteltetés.

Williams hazájából, a Melbourne City együttesétől szerződött az NB I-be, és össze is hasonlította a két bajnokságot.

- Az ausztrál pontvadászat magasabb szinten van, mint az NB I, de a magyar is nehéz bajnokság. Igaz, vannak itt is olyan játékosok, akik megállnák a helyüket Ausztráliában. Ami az infrastruktúrát érinti, a magyarok az ausztrálok mögött vannak a pályák minősége terén. De itt is lehet fejlődni, és remélem, jobb szintre emelem a teljesítményemet.

 
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Csákvár
Új igazolás
Az elmúlt hetekben a csapattal készülő Haragos Viktor (legutóbb Honvéd) a 2024/25-ös bajnokságban az Aqvital FC Csákvárt erősíti.
Tovább az összes átigazoláshoz