Már szinte biztosra írják: Kihagyja a válogatott nagy meccsét a legdrágább magyar játékos

Friss németországi sajtóhírek szerint nem várható április előtt a nemzeti csapat alapemberének visszatérése, így szinte biztos, hogy kihagyja a márciusi pótselejtező(ke)t.
Dudás Gábor 2020. március 5., csütörtök 10:15
Friss németországi sajtóhírek szerint nem várható április előtt a nemzeti csapat alapemberének visszatérése, így szinte biztos, hogy kihagyja a márciusi pótselejtező(ke)t.
Szerző: Dudás Gábor 2020. március 5., csütörtök 10:15

Mint ismeretes, az RB Leipzig 27 éves magyar csapatkapitánya, Willi Orbán még tavaly október 30-án, a Wolfsburg ellen 6-1-re megnyert Német Kupa-mérkőzésen sérült meg, és két héttel később térdműtéten esett át – artroszkópos eljárással operálták meg a védőt.

A 12-szeres válogatott bekk várható visszatérése kapcsán a tél elején még az a hír jelent meg Németországban, hogy márciusban játszhat csak újra, és ekkor még úgy tűnt, annak nem lehet már akadálya, hogy a magyar védelem oszlopa ott legyen a Bulgária elleni, március 26-i Nemzetek Ligája-playoff mérkőzésen – és egyben Eb-pótselejtezőn.

Januárban azonban edzője, Julian Nagelsmann már április visszatéréséről beszélt, és most ezt erősíti meg a klub ügyeiben rendre jól értesült szurkolói portál, az rblive.de is.

A nemrég megjelent, a lipcsei sérültek állapotát összegző cikkben azt írják, Orbán csak áprilisban térhet vissza a pályára, és novemberi sérülése óta nem is tudott még rendesen edzeni, így szinte kizárható, hogy még ebben a hónapban játékra kész legyen.

Ha a legmagasabban jegyzett és legtöbbre (20 millió euróra) taksált magyar játékos, Orbán valóban nem épül fel áprilisig, aligha léphet pályára majd a nemzeti csapatban, ugyanakkor a szófiai találkozó előtt és után összesen két hét szünet lesz a Bundesligában is, azaz meghívót kaphat a bekk, és a válogatott orvosi stábja is segíthet neki a minél előbbi visszatérésben - ha ez egyáltalán lehetséges.

Ha a magyar válogatott győzne Bulgáriában, öt nappal később Budapesten, a Puskás Arénában fogadhatná az Izland-Románia párharc győztesét az Eb-részvételért.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz