Fotó: kisvardafc.hu

"Lelkileg megviselt az eset, többször elpityeregtem már magam" - kétszer is ki kellett hívni a mentőt a Kisvárda meccsén

Hat hétig fekvőgipszet kell viselnie Czérna Eriknek, aki szárkapocscsont-törést szenvedett a felkészülési meccsen.
Nyikes Zoltán 2022. február 7., hétfő 14:00
Fotó: kisvardafc.hu
Hat hétig fekvőgipszet kell viselnie Czérna Eriknek, aki szárkapocscsont-törést szenvedett a felkészülési meccsen.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. február 7., hétfő 14:00

A Kisvárda NB III-as csapata vasárnap Tiszaújvárosban játszott edzőmérkőzést, és annak ellenére, hogy a klubhonlap beszámolója szerint nem volt durva a találkozó, kétszer is ki kellett hívni a mentőt.

Előbb az első félidő végén Czérna Erikhez, majd a második játékrész közepén Simon Mátyáshoz. Mindketten a miskolci kórházban kötöttek ki, ahonnan már hazaengedték őket. A mostani NB I-es idényben már hat bajnokin is szóhoz jutó Czérna az Újpest elleni keddi Magyar Kupa-mérkőzésen is játszott volna, ám az élet átírta a forgatókönyvet.

– Eredetileg egy félidőt játszottam volna Tiszaújvárosban, pontosan azért, mert szó volt róla, hogy kedden Újpesten lehetőséghez jutok – mondta a baleset kapcsán az utánpótlás-válogatott játékos. – Hét-nyolc percet kellett volna kibírnom... Arra emlékszem, hogy az ellenfél játékosával harcoltunk a labdáért, majd mindketten elestünk, ő a testsúlyával a lábamra, és már hallottam is a reccsenést, majd zsibbadni kezdett a bal lábam. Aztán be is dagadt a bokám, kihívtuk a mentőt, a miskolci kórházban pedig megállapították a szárkapocscsont-törést. Szerencsére nem mozdult el a csont, így nem kell műteni, bár ez ügyben kedden, a kontrollvizsgálat után leszünk okosabbak. Fekvőgipszet kaptam, amit hat hétig kell viselnem, nem tudom, hogyan fogom kibírni.

Lelkileg megviselt az eset, többször elpityeregtem már magam, hiszen Tímár Krisztián szövetségi edző is dicsért a bosnyákok elleni két meccs után, esélyem lett volna a válogatottal kiutazni a február végi spanyolországi tornára,

ahol a selejtező elitkörében szereplő keretbe is bejátszhattam volna magam. Közben szerettem volna bizonyítani az NB I-es csapatunkban is, ehhez képest most itthon, gipszben fekszem. Az ad reményt, hogy hátha nem kell műteni, és akkor a tavasz végére visszatérhetek a pályára.

Simon Mátyás a pályára küldése után egy perccel, az első fejpárbajnál szenvedett sérülést: megcsúsztatta a labdát, az ellenfele pedig a tarkójába fejelt. Agyrázkódást szenvedett, a fején a sebet össze kellett varrni, ezt ugyancsak a miskolci kórházban tették meg. Az ő felépülése rövidebb időt vehet igénybe.

A klubhonlap hangsúlyozza, hogy a sérülések miatt nem hibáztathatók a tiszaújvárosiak, akik végig segítőkészen álltak a történtekhez, többször bocsánatot kértek, a kisvárdai játékosoknak jobbulást kívántak.

Olvastad már?
Így erősítenek a hajrá előtt az NB I csapatai - átigazolási körkép
Így állnak a magyar élvonal klubjai a téli átigazolási időszakban az érkezők, a távozók és a jelöltek terén. Körkép az eddig történtekről.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Nikolai Frederiksen
A Fradi egy évre kölcsönvette a Vitesse támadóját, és a zöld-fehér klub vételi opcióval is rendelkezik.
CD Lugo
Joan Carrillo
A korábban Fehérváron és Debrecenben is dolgozott Joan Carrillo veheti át a spanyol másodosztályban a bennmaradásért küzdő Lugo irányítását.
Nyíregyháza Spartacus
Vass Ádám
A csakfoci.hu információi szerint a Gyirmótról távozó, 11-szeres válogatott Vass Ádám Nyíregyházán folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz