A DAC nagy visszatérője: "A labdaérzékemből nem vesztettem semmit" - ekkor már játszana

Vida Máté, a DAC magyar válogatott középpályása súlyos sérüléséből felépülve már minden feladatot elvégezhet a csapattal, de a párharcokat még kerüli.
Csakfoci Admin 2021. január 11., hétfő 17:00
Vida Máté, a DAC magyar válogatott középpályása súlyos sérüléséből felépülve már minden feladatot elvégezhet a csapattal, de a párharcokat még kerüli.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. január 11., hétfő 17:00

Vida Máté, a DAC magyar válogatott középpályása tavaly június végén, a Rózsahegy elleni Szlovák Kupa-elődöntőn szenvedett súlyos sérülést, majd júliusban megműtötték. A 24 éves játékos rehabilitációja jól sikerült, már minden feladatot elvégezhet a csapattal, de a párharcokat egyelőre kerüli.

- Őszintén szólva, érzem még, hiszen fél évet hagytam ki. A csoportos gyakorlások keményebbek, mint az egyéniek. Már a laktát tesztet is lefutottam, akárcsak a többiek. Kell még egy kis idő, hogy felvegyem a ritmust, de a lábam egészen jó állapotban van. Úgy érzem, hogy a labdaérzékemből nem vesztettem semmit, de az erőnlét visszaszerzésével lesz még egy kis munkám - remélhetőleg ez csak néhány hét kérdése - kezdte a fcdac.sk-nak Vida Máté, aki kitért arra is, milyen gyakorlatokat végezhetett a csapattársaival közösen. - A sérülésem óta még csak a hetedik hónapot kezdtem meg, és a keresztszalag-szakadást szenvedőknél a felépülési idő hét-nyolc hónap, így még kicsit korai lenne mondjuk az edzésen folyó labdás játékokba beállni, kerülnöm kell a párharcokat. Igazából minden feladatot a csapattal végzek, csak az edzés végi játékokat hagyom ki.

A csallóköziek magyar válogatottja hozzátette, célja, az első fordulóban számíthasson rá Bernd Storck vezetőedző - akár kezdőként, akár csereként. Vida kérdésre válaszolva azt is elmondta, milyen érzés a csapattal készülni.

- Nagyon jó, maga a légkör is kiváló. Semmilyen szempontból sem volt egyszerű a mögöttem hagyott időszak, de most már végre visszatérhettem - fogalmazott, majd elárulta, mi a legnagyobb kívánsága az idei évre. - Csapatszinten egy trófea elhódítása, egyénileg pedig a sérülésmentesség. Ha ez meglesz, és a lábam bírni fogja a terhelést, akkor szerintem sok gond nem lehet.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz