"Azt sem tudtam, mivel rúgtak meg" – sípszó után küldték kórházba a magyar tehetséget

A fiatal NB II-es védőt már letaglózását követően, a stadionban tesztelték a mentősök. A sípszó utáni szabálytalanságot elkövető ellenfele a meccs óta nem kereste, némi szándékosság is lehetett a mozdulatban. Interjú és az eset videón!
Dudás Gábor 2017. szeptember 21., csütörtök 10:20
A fiatal NB II-es védőt már letaglózását követően, a stadionban tesztelték a mentősök. A sípszó utáni szabálytalanságot elkövető ellenfele a meccs óta nem kereste, némi szándékosság is lehetett a mozdulatban. Interjú és az eset videón!
Szerző: Dudás Gábor 2017. szeptember 21., csütörtök 10:20

Ahogy arról beszámoltunk, a Nyíregyháza Sopron elleni, győztes (2-0) NB II-es mérkőzésének 69. percében zajlott le a vendégek 29-es számú játékosa (az MLSZ adatbankja szerint Szabó László játszott ezzel a mezszámmal), sípszó után valósággal letaglózta Hinora Kristófot, a hazaiak futballistáját.

Hinorát a mentők a stadionból a Jósa András Oktatókórházba szállították, ahol még vasárnap késő este több vizsgálatot hajtottak végre a koponyáján. A fiatal, de kemény hátvéd, az NB II egyik legígéretesebb védője – aki a Szpari összes meccsén játszott eddig, annak ellenére, hogy korábban még NB III-ban sem sokszor szerepelt – a csakfoci.hu-nak beszélt a sérüléséről és a pályán történtekről.

 

Komoly ütést kaptál a hétvégén. Hogy érzed magad? Mik a legfrissebb hírek?

- A kórházban kivizsgáltak, volt koponyaröntgen, és a csigolyáimat is megnézték. Szerencsére minden rendben van, még aznap este hazajöhettem. Másnap csak pihentem, de tegnap már kocogtam, holnap pedig edzhetek is. Hétvégén valószínűleg már pályára is léphetek.

Mire emlékszel az esetből?

- Nekem annyira hirtelen történt, hogy azt sem tudtam, mivel rúgtak meg. Aztán láttam a videót, hogy letérdeltek. Utána nem voltam teljesen képben, zavarodott állapotban voltam, furcsa dolgokat is mondtam. A mentősök már ott megvizsgáltak, be kellett csuknom a szemem, és az volt a feladat, hogy induljak a mentős felé. De ez nem sikerült, mert hátraléptem és nagyon szédültem.

Ki nevet a végén az NB II-ben? - tippeld meg a bajnokot nagy nyereményekért itt!

A Nyíregyháza Facebook-oldalán azt lehetett olvasni, hogy szándékos esetről lehetett szó. Te ezt hogyan érzékelted?

- Nem ismerem az ellenfelemet, ezért nem is akarok véleményt formálni. Az egész meccs tüzes volt, és vélek benne azért egy kis szándékosságot felfedezni, mert már sípszó is volt, ez a videón is hallatszik. Én a labdát akartam megfogni, nem is értettem, hogy miként akarta elrúgni vagy elfejelni a labdát. Nem sok idő telt el a sípszó után, de nem kellett volna felugrania.

 Beszéltetek az eset óta?

- Akkor elnézést kért, de ebből nem érzékeltem sokat. Utána pedig mentem a kórházba. A meccs után már nem volt kapcsolatfelvétel. 

 

A sérülésen kívül remek szezonod van. Eddig az NB III-ban is csak 8 meccsed volt, ebben a szezonban azonban a Nyíregyháza mindegyik találkozóján kezdő voltál.

- Igen, ez hatalmas előrelépés a tavalyi idényhez képest. Jót tett a váltás, hogy eljöttem az MTK-tól, azt hiszem ott inkább még csak az NB III-ban játszhattam volna, és én nagyobb feladatokra vágytam. Köszönöm is az MTK vezetőinek, hogy ezt megértették, és elengedtek. Örülök, hogy idekerültem, mert rendszeresen szerepelek. Már az is váratlanul ért, hogy az első edzőmérkőzésen kezdtem, aztán szépen lassan a többin is, majd a bajnokságban is számítottak rám. Meglepő volt, hogy én játszottam az egyik legtöbbet.

Mi a következő célod?

- Kiegyensúlyozott szezont szeretnék sérülésmentesen, minél több játékkal. Szeretnék felkerülni az NB I-be is, és ott is stabil játékossá válni.

BUDAI LÁSZLÓ

TABELLA: Az NB II állása itt!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz