Válaszd a megfelelő kábeleket a PC-k és a laptopok csatlakoztatására!

Ma már sokan végzik a munkájukat számítógépeken, akár otthon, akár az irodában, és a szórakozás különféle lehetőségei a streamelés révén is egyre inkább átkerülnek ezekre az eszközökre.
Nyikes Zoltán 2023. július 13., csütörtök 20:38
Ma már sokan végzik a munkájukat számítógépeken, akár otthon, akár az irodában, és a szórakozás különféle lehetőségei a streamelés révén is egyre inkább átkerülnek ezekre az eszközökre.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. július 13., csütörtök 20:38

A számítógépekhez csatlakoztatható, az azok képességeit bővítő perifériák, legyenek azok bemeneti vagy kimeneti egységek, javarészt vezetékkel kapcsolódnak a gazdagéphez, bár vannak már példák vezeték nélküli technológiát használó kütyükre is. A különféle adat-, töltő- és csatlakozókábelek széles választékából nem egyszerű megtalálni a megfelelőeket, de a szaküzletekben ebben is segítenek. 

Megfelelő kábelt a megfelelő feladatra

Egy PC torony hátlapja számtalan csatlakozót rejt, ami ijesztő lehet számodra, ha nem rendelkezel műszaki vénával, és a gép beüzemelését kellene megoldanod. A számtalan vezeték beszerzése miatt azonban nem kell aggódni, válassz az USAnotebook kábelei közül alkalmas darabokat!

Amennyiben nem tudod, milyen kábeltípusokra van szükséged, a szaküzletekben készséggel segítenek, a legjobb, ha ott szerzed be, ahol magát a gépet is vetted. De utólag is szükséged lehet bizonyos vezetékekre, amikor bővíted a perifériákat vagy tönkremegy egy kábel, a típus ismeretében akár online is megvásárolhatod. A különféle kommunikációs perifériák, illetve háttértárolók csatlakoztatása elengedhetetlen a számítógép használatához, így a csatlakozókábeleket is minden esetben be kell szerezni. 

Csatlakoztatni, de mivel?

Az alapvető perifériák, mint a PC-k esetén a billentyűzet vagy a monitor, vagy vezetékes típus esetén az egér illesztése kizárólag a megfelelő kábelekkel történhet. A különféle számítógépek tartalmaznak néhány alapvető portot, azonban szükség lehet továbbiak beszerzésére, a csatlakozók bővítésére. Ez ma már könnyen megoldható ún. HUB-ok segítségével, amelyek 4, 8, de akár 24 porttal is rendelkezhetnek.

A különféle kábelek megvásárlása előtt minden esetben meg kell vizsgálni a jellemző paramétereket, ugyanis csak kompatibilitás esetén működnek megfelelően, lesznek alkalmasak a kívánt feladatra. 

Kábelek mindenhez, minden mennyiségben

A különböző szabványoknak megfelelő vezetékek, csatlakozók közül minden eszközhöz megtalálhatod a megfelelő darabot, akár számítógépekhez, laptopokhoz, wifi routerekhez, tévékhez, töltőkhöz, konzolokhoz vagy nyomtatókhoz keresel egy-egy típust.

Számtalan multimédia kábel, USB, DisplayPort, HDMI, DVI, VGA, optikai audio és patch típusok és méretek közül válogathatsz a régebbi vagy az újabb eszközeid igényeinek megfelelően, illetve attól függően, hogy videojelet vagy hangot, illetve mindkettőt akarsz-e továbbítani, milyen eszközt mivel összekötni.

A számítógépek és monitorok csatlakoztatásánál a HDMI vagy DisplayPort csatlakozókkal nagyon nem lőhetsz mellé, a választást inkább az befolyásolhatja, hogy milyen alaplap vagy videokártya kimenettel és milyen kijelző bemenettel rendelkezel. Ha elakadsz, a szaküzletekben hozzáértő segítséget kaphatsz.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
NB III
Kun Bertalan
A PSV-t is megjárt korábbi utánpótlás-válogatott szélső, Kun Bertalan a harmadosztályú Veszprémhez szerződött.
NB III
Urbán Flórián
Bejelentették, hogy a BVSC-től távozó Urbán Flórián a harmadosztályú Csornánál lett vezetőedző.
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz