Tippek, hogy mire figyeljünk a fürdőszobaszekrények kiválasztásakor!

Akár egy teljes fürdőszoba felújításában vagy éppen benne, vagy csak felfrissíted a jelenlegi dizájnt, mindenképpen foglalkoznod kell a fürdőszobaszekrények kiválasztásával.
Nyikes Zoltán 2023. július 13., csütörtök 20:36
Akár egy teljes fürdőszoba felújításában vagy éppen benne, vagy csak felfrissíted a jelenlegi dizájnt, mindenképpen foglalkoznod kell a fürdőszobaszekrények kiválasztásával.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. július 13., csütörtök 20:36

Nyugodt vagy egyszerű, elegáns vagy trendi legyen is a választott stílus, jól meg kell fontolni a fürdőszobai berendezés kiválasztását. A méret, a szín, a típus és az alapanyag döntően befolyásolja a helyiség kinézetét, így ezekre a szempontokra különös figyelmet kell fordítanod.

A mömax gondolva a különböző igényekre, a fürdőszobaszekrények számtalan változatát kínálja. Az egységes megjelenés érdekében a kiegészítőket és a helyiség valamennyi elemét beszerezheted egy helyen. Ahhoz, hogy semmi ne maradjon ki, összeállítottunk egy ellenőrző listát, melyben leírtuk, mely eszközök nélkülözhetetlenek a fürdőszoba berendezésénél. 

Választás előtt

Használd ezt a listát, hogy biztosan mindent beszerezz:

  • Mosdó
  • Tükrök
  • Csaptelep
  • Alsó-felső szekrény 
  • Magasszekrény
  • Mosdó alatti szekrény
  • Világítás
  • Zuhanyfej

A legtöbben a szekrények, csaptelepek és világítótestek összhangjára törekszenek. Az egységes megjelenéssel ugyanis stílusossá varázsolható a fürdőszoba. A legújabb trendek szerint a sötét csaptelepek és a fehér szaniterek együtt kiválóan mutatnak a sötétbarna fa bútorokban, melyek klasszikus keretet adnak ezeknek a kiegészítőknek.

A szekrényméretek

A fürdőszoba bútorzatának kiválasztásakor a legfontosabb szempont legyen a méret meghatározása. Kínos és költséges lehet egy rosszul felmért mosdószekrény beépítése. A bútoráruházak kínálatában találunk olyan mosdószekrényt, melyben már alapvetően beszerelésre került a mosdókagyló, így ennél már nem kell mérlegelnünk, hogy milyen magasságú szekrényt válasszunk.

Vannak azonban olyan bútorelemek, melyeket a falra helyezve tudunk rögzíteni, nincs lábazatuk. Ezeknél a változatoknál előre meg kell határoznunk a kézmosás magasságát, hogy az pontosan illeszkedjen a használók méretéhez. A mosdókagyló elhelyezésének ajánlott magassága általában 80-90 cm-re van a padlótól mérve.

A tágasabb fürdőszobákban van elegendő hely ahhoz, hogy dupla mosdó kerüljön. Ennél a megoldásnál is szükséges a pontos méretezés, hiszen a kényelmes használathoz mindkét személy számára legalább 60 cm szélességet kell biztosítanunk. 

Alapanyag fontossága

A vizes helyiségekben elhelyezett bútorok esetében nagy gondot kell fordítanunk az alapanyagra. Elsősorban olyan elemeket válasszunk, melyek jól bírják a zuhanyzással, fürdéssel együtt járó párásodást, és akkor sem púposodnak fel, ha néhány vízcsepp rájuk hullik.

A leggyakoribb a fából vagy furnérból készült fürdőszobaszekrény használata, melyet speciális borítással és élfóliázással védenek meg a nedvesedés okozta károsodástól. Sokan választják a könnyű takaríthatóság miatt a fém lábakon álló szekrényeket, így óvva a felmosás, esetleges vízkifolyás miatti deformitástól az anyagot.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz