Teljes fogsor elvesztése után is van remény a csodás mosolyra

A teljes fogazat elvesztése mindenki számára megterhelő. Az elmúlást, az öregedést juttatja eszünkbe. Jó néhány esetben azonban fiatalabb korban is előfordulhat teljes fogvesztés betegség, baleset kapcsán. A fogak pótlásának egyik módja az implantátumok beültetése.
Nyikes Zoltán 2022. augusztus 2., kedd 12:25
A teljes fogazat elvesztése mindenki számára megterhelő. Az elmúlást, az öregedést juttatja eszünkbe. Jó néhány esetben azonban fiatalabb korban is előfordulhat teljes fogvesztés betegség, baleset kapcsán. A fogak pótlásának egyik módja az implantátumok beültetése.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. augusztus 2., kedd 12:25

Fogpótlás mesterfokon

Fogaink elvesztésével az életünk is megváltozik. Amikor egy-két fog kerül kihúzásra, annak is súlyos következményei lehetnek egészségünkre nézve, azonban a teljes fogsor elvesztése nem maradhat kezelés nélkül.

A Halász Klinika, mint a teljes fogatlanság problémájának megoldásában évek óta piacvezető szakértője szerint, a legjobb megoldás az implantátumok beültetése. Több lehetőség is kínálkozik, ha az összes fog pótlására szükség van. Az egyik esetben a már teljesen fogatlan állcsontba csak néhány fog kerül beültetésre. A 4-8 implantátum a csontba beépítve képeznek hidat. A másik variáció pedig, amikor a teljesen fogatlan szájba egyesével építik be az implantátumokat, ekkor általában állcsontonként 12-14 pótlás kerül a szájüregbe.

Válaszd az implantátumot a műfogsor helyett

A teljes fogpótlásra régóta megoldás a protézis, mely kivehető, nem rögzül a szájban. Habár napjainkban a technológiai fejlődésnek köszönhetően a műfogsorok alapanyagai is változtak, erősebbek, strapabíróbbak lettek, mégis megmaradtak azok a problémák, amelyekkel a protézist használók napi szinten küzdenek. Az étkezések során óvatosan kell a keményebb ételeket rágni és az arc formája is változik, hiszen nem állandóan töltik ki fogak az arcüreget. Emiatt módosulhat a beszéd, és a legváratlanabb pillanatokban csúszhat ki a nem megfelelően rögzített műfogsor.

Ezzel szemben az implantátumok úgy viselkednek, mintha valódi fogak lennének az állcsontban. A csavarozási technikával rögzített implantátumokkal hosszú távon, gondtalanul élvezhetjük a mindennapokat.

Mindenkinek beválhat?

Természetesen az egyéni igények miatt, egészségügyi problémák, korlátozott anyagi lehetőségek esetén még mindig a protézis a jobb megoldás, de lehetőség szerint válaszd inkább a maradandó implantátum beültetését. Ma már rengeteg lehetőség közül választhatod ki a számodra legmegfelelőbb fogpótlást. 

Mielőtt döntést hozol, mindenképpen vesd össze több, implantátum beépítéssel foglalkozó klinika ajánlatát. Az árakban lévő különbség adódhat abból, hogy más típusú anyagokkal dolgoznak a fogorvosok. A tökéletesen illeszkedő és tartós fogbeültetéshez prémium anyagok használata szükséges, illetve érdemes olyan szakemberhez fordulni, aki már rendelkezik több évnyi tapasztalattal, referenciával a teljes fogazat pótlásának tekintetében. A hibátlan végeredmény érdekében azok a fogorvosok, akik a teljes fogatlanság problémáját implantátummal oldják meg, professzionális műszereket, akár mérnöki pontosságú eszközöket és kiváló minőségű anyagokat használnak fel.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz