Tárold helyesen, védd meg akkumulátoraidat szállításkor is!

Napjainkban számos hordozható eszközzel rendelkezünk, amelyek mind valamilyen mini áramforrást, elemet használnak. Az elsődleges, nem újratölthető, hagyományos elemek, mint például az alkáli- és lítiumelemek mellett rendszeresen használjuk az úgynevezett másodlagos vagy tölthető elemeket, az akkumulátorokat is.
Nyikes Zoltán 2022. július 4., hétfő 16:36
Napjainkban számos hordozható eszközzel rendelkezünk, amelyek mind valamilyen mini áramforrást, elemet használnak. Az elsődleges, nem újratölthető, hagyományos elemek, mint például az alkáli- és lítiumelemek mellett rendszeresen használjuk az úgynevezett másodlagos vagy tölthető elemeket, az akkumulátorokat is.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. július 4., hétfő 16:36

Az elemek elektrokémiai cellák segítségével elektromos energiává alakítják a kémiai energiát, ezáltal képesek működtetni az elektronikai eszközöket. Utazáskor, amikor hálózat nem áll rendelkezésre, rendkívül praktikusak lehetnek ezek a készülékek, ám fel kell készülni a megfelelő készletről tartalék darabokkal is. Minden elemfajta más tárolást kíván, a hosszú élettartam érdekében szükség van a megfelelő gondoskodásról, erre szolgálnak az 18650-Akku.hu akkumulátortartó tokjai is.

Elemek minden mennyiségben

Elemeket, de akkukat is vásárolhatunk ma már több darabos kiszerelésben az 18650-Akku.hu kínálatából. Környezetvédelmi okokból sokan részesítik előnyben az akkumulátorokat, ám tudni kell, hogy nem minden készülékben használhatóak megfelelő hatékonysággal, élettartammal. Ráadásul az akkuk töltést igényelnek használat előtt, ami nem mindig megoldható, emiatt ezek az eszközök nem mindig használhatóak.

Az elsődleges elemeknek is megvan a létjogosultsága, nemcsak készülékek tekintetében, hanem abból a szempontból is, hogy azonnal bevethetőek, szinte mindenhol megvásárolhatóak, felhasználásra készek.

Elemek megfelelő tárolása, karbantartása

Régi tévhit, bár bizonyára mindenki találkozott már vele, hogy az elemeknek a hűtőben a helye. Ki kell ábrándítani mindenkit, nem ott van, sőt! 

Jó tanácsok az elemek tárolásához:

– A legtöbb elemet szobahőmérsékleten, 20-25 Celsius-fok között, száraz, hűvös helyen ajánlott tárolni a minél hosszabb élettartam érdekében. A túl hideg és a túl meleg sem tesz jót az áramforrásoknak, hiszen megsérülhetnek.

– Ne rakd zsebre a bontott csomagolású elemeket, se fémtárgyak, érmék közelébe, mert rövidzárlatot okozhat, ami hőtermeléssel, szivárgással járhat!

– Ne dobd tűzbe, ne rongáld meg az elemeket, mert szivárgáshoz vezethet!

– A lemerült elemeket távolítsd el a készülékekből!

– Minden esetben távolítsd el az elemeket az eszközből, ha hosszabb ideig nem használod azt!

– A cellákat mindig tartsd tisztán!

Egy készüléken belül ne használj régi és új elemeket, mert rövidzárlatot okozhat!

Akkutartó tokok

A szakszerű elem és akkumulátor tárolásához szerezz be erre készült dobozokat, tokokat, így megfelelő használat mellett nemcsak hosszú élettartamot biztosíthatsz, hanem szakszerű tárolást is! Megvédheted a szivárgás vagy rövidzárlat okozta balesetektől, a pólusok összecserélődésétől. 

A praktikus és költségkímélő elemcsomagok felbontását követően sokszor nem használjuk fel azonnal az összes áramforrást, ilyen esetekre tökéletes és kényelmes megoldást jelenthetnek a tokok, melyek a szállítást is megkönnyítik. Egy megbízható akkumulátortartó fontos kiegészítő, amely hozzájárul az egész rendszer megbízhatóságához.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz