Takarófólia – a többfunkciós kiegészítő 

Számos kiegészítő termék kapható a medencékhez, melyek segítenek, hogy még tisztább legyen a medence vize. A higiénia rendkívül fontos. Ha a kisebb-nagyobb szennyeződések – rovarok, falevelek – a víz felszínére kerülnek, velük számos kórokozó is „vendégségbe” érkezik. 
Mokány Lajos 2021. március 1., hétfő 12:06
Számos kiegészítő termék kapható a medencékhez, melyek segítenek, hogy még tisztább legyen a medence vize. A higiénia rendkívül fontos. Ha a kisebb-nagyobb szennyeződések – rovarok, falevelek – a víz felszínére kerülnek, velük számos kórokozó is „vendégségbe” érkezik. 
Szerző: Mokány Lajos 2021. március 1., hétfő 12:06

A víz tisztaságát a medencetakaró fóliával nagyon nagy mértékben óvhatjuk. Mindenképp javasolt a beszerzése. Kevesebb időt és energiát kell majd takarítással és vegyszerezéssel eltölteni, ha a használat után mindig gondosan beburkoljuk a medence felszínét egy takarófóliával.

Vízminőség és hőmérséklet

A takarófólia többfunkciós medencekiegészítő. Nem csupán a vízhigiénia szempontjából hasznos. Használatával a víz hőmérséklete nem csökken jelentősen a nappalnál hűvösebb éjszakákon vagy akár rossz idő esetén. Ha már reggel vagy kora délelőtt kellemesen langyos a víz, sokkal jobban esik majd a kerti pancsolás.

Köztudott, hogy a víz párolog. Minél melegebb van, annál gyorsabban illanhat el. Ha viszont fizikai gátat képezünk a takarófóliával a vízfelület és környezete között, ez a párolgási folyamat is lényegesen lassítható. Mindez jelentős idő-, pénz- és energiamegtakarítást jelent. Nincs felesleges takarítás és nincs feleslegesen vízmelegítésre fordított energiaköltség.

Csak felhelyezni és rögzíteni

Csak egyszer kell megvenni a takarófóliát, annak előnyeit ezután sokáig kiélvezhetjük. Ezt igen ellenálló anyagból készítik. Lényegében olyan, mint egy paplan, felhelyezéséhez nincs szükség speciális ismeretekre. Persze nagyon fontos, hogy a medence méretével pontosan megegyező terméket használjunk.

Érdemes a medence márkájával azonos márkájú takarófóliát beszerezni. Ha ez akadályba ütközik - éppen nincs a kívánt medenceméretre vagy -formára -, már méretre vágható takarófóliát is beszerezhetünk.

A vastagabb fóliák jobban bírják a gyűrődést, és hőszigetelési hatásfokuk is magasabb. A takarófólián lyukak találhatók. Ez nem gyártási hiba, sőt, direkt az esővíz elvezetését segítik, megóvják az esővíz okozta súly miatti károsodástól a takarófóliát.

Szolár medencetakaró fólia

Valószínűleg mindenki látott már buborékfólia-gurigát. Igen hasznos termék, csomagolásra jó ideje alkalmazzák. A szolár takarófólia is pont ilyen anyagból készül. Nem csupán a szennyeződésektől óvja a medence vizét, hanem a lehűléstől is. De még segíthet felmelegíteni is.

A vízre közvetlenül a buborékos fele kerül. A felső oldalát éri majd a nap, ami felmelegíti az alul lévő légbuborékokban a levegőt. Ezek a légpárnácskák közvetlenül adják át a hőt a víznek. Sőt, keletkezik egy légréteg a fólia és a víz között, mely extra hőszigetelő. És pont emiatt képes ez a takarófólia típus a medence vizének éjszakai lehűlését meggátolni.

Hűvösebb nappalok után pedig az első napsugarak sokkal hamarabb felmelegítik a vizet a légbuborékok segítségével, mint nélkülük.

 

 

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz