Online lakáskárrendezés: ezt érdemes tudni róla

Az online lakáskárrendezés egy gyors és kényelmes módja annak, hogy az ingatlanunkkal kapcsolatos káresemények kifizetését intézzük a biztosítónkkal. Az első lépés természetesen mindig az, hogy tegyünk a kialakult állapot további romlásának megakadályozásáért. De ezt követően mindig értesítenünk kell a biztosítót. Erre tökéletes, kényelmes és a nap 24 órájában elérhető megoldás egy online bejelentő felület.
Nyikes Zoltán 2024. február 8., csütörtök 7:27
Az online lakáskárrendezés egy gyors és kényelmes módja annak, hogy az ingatlanunkkal kapcsolatos káresemények kifizetését intézzük a biztosítónkkal. Az első lépés természetesen mindig az, hogy tegyünk a kialakult állapot további romlásának megakadályozásáért. De ezt követően mindig értesítenünk kell a biztosítót. Erre tökéletes, kényelmes és a nap 24 órájában elérhető megoldás egy online bejelentő felület.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. február 8., csütörtök 7:27

Egyszerű online kárbejelentés

Ha van okostelefonunk, akkor néhány kattintással, pár személyes adat megadásával már jelenthetjük is a kárt a biztosító felé. A lakásbiztosítás kapcsán szükség lesz a szerződés számára, emellett a nevünkre, címünkre és telefonszámunkra is. Továbbá a káresemény helyét, idejét és rövid leírását kell megadnunk, valamint egy általunk becsült összeget. Mindezek mellett még jelölnünk kell, hogy történt-e valamilyen hatóság általi intézkedés.

Tartsuk be a határidőket a lakáskárrendezés során!

Az ügyintézés alapvetően tud nagyon gyors lenni, ha mi is úgy állunk hozzá, hogy legyen gyors.

Amikor bekövetkezett a kár (vagy a tudomásunkra jutott), onnantól maximum 2 munkanapon belül be kell jelenteni. Ekkor kárenyhítést természetesen végezhetünk, ha valóban szükséges. De a biztosítók kérhetik azt is, hogy amennyire csak lehet, hagyjuk érintetlenül a helyszínt. 

Rablás, lopás, rongálás vagy tűz- és robbanáskár esetén szükségünk lesz a hatóságok által kiállított dokumentumokra is.

Milyen csatornán kívánunk kommunikálni?

Döntsük el, hogy milyen kommunikációs csatornát preferálunk, és ennek megfelelően adjuk meg az elérhetőségünket a biztosító számára. Azért érdemes ezt végiggondolni, mert ide érkezik majd az értesítés, ha esetleg valamit még pótolnunk kell.

A fotókat is fel tudjuk tölteni az online felületre

A káreseményről éles fotókat kell készítenünk, melyeken látszódnia kell mindennek, ami hatással lehet a kárrendezésre. Olyan képeket is kell készíteni, melyen a környezet is jól látható. A tükröződő felületekre külön figyeljünk. Ha tehetjük, akkor inkább kapcsoljuk ki a vakut és úgy fotózzunk.

A kár forrásáról vagy okáról készült fotókat is tölthetünk fel bátran. 

Sérült elektronikus berendezésnél az eszköz azonosítójáról is készítsünk fényképet. Ezt megtalálhatjuk a termék hátoldalán vagy az alján egy matrica formájában.

Online nyomon követés

Az elsődleges kommunikációs csatornánkra folyamatosan küldeni fogja a biztosító az aktuális státusszal kapcsolatos információkat. Egyúttal itt fogják a hiánypótlásokra való felhívást is elküldeni a számunkra.

Az online lakáskárrendezési folyamat vége

A folyamat vége jellemzően az szokott lenni, hogy egy bizonyos kártérítési összeget ajánl fel számunkra a biztosító. Ekkor eldönthetjük, hogy elfogadjuk-e vagy visszautasítjuk. Ez utóbbi esetben a helyreállítást követően kapott számlát is fel kell töltenünk az online felületre. És még akár helyszíni szemlét is elrendelhetnek.

Elmondható, hogy egy nagyon gyors, rugalmas és kényelmes ügyintézést kapunk.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Pál
A 26 éves szélső, Fabian Reese a napokban a csapat nevében látogatást tett Dárdai otthonában, a célja pedig az volt, hogy meggyőzze a magyar trénert a júniusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról.
Magyarokat igazol?
Csepregi György
Három magyar játékos (ebből egy játszik itthon) van a belga élvonalba feljutó Beerschot magyar sportigazgatójának, Csepregi Györgynek a listáján. (Sportrádió)
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Tovább az összes átigazoláshoz