Napelemválasztás segítséggel vagy anélkül?

Egyre nagyobb a kereslet a napelemek iránt, részben a növekvő rezsiköltségek, részben a környezettudatos szemléletmód miatt. Azok, akik napjainkban gondolkodnak a rendszer telepítésén, jóval nagyobb választékból szemezgethetnek, mint azok, akik korábban erre adták a fejüket.
Nyikes Zoltán 2022. október 8., szombat 16:01
Egyre nagyobb a kereslet a napelemek iránt, részben a növekvő rezsiköltségek, részben a környezettudatos szemléletmód miatt. Azok, akik napjainkban gondolkodnak a rendszer telepítésén, jóval nagyobb választékból szemezgethetnek, mint azok, akik korábban erre adták a fejüket.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 8., szombat 16:01

Zűrzavart okoz a bőséges kínálat

A napelemek bőséges kínálatában sokkal nehezebb megtalálni a számunkra ideális terméket. Ha nem vagyunk különösebben jártasak a témában, akkor hosszas, alapos utánajárás vár ránk. Szerencsére rendelkezésre állnak olyan szakemberek, akikhez bizalommal fordulhatunk akkor, amikor kétségeink támadnak. 

A Wagner Solar Hungária Hyundai napelemei mellett szakértelmet is kínál azok számára, akik elbizonytalanodnak a döntés kapcsán. Így nem kell naphosszakat a külföldi oldalakat és a teszteket, véleményeket bújnunk azért, hogy teljes képet kapjunk a lehetőségeinkről. Egy kis segítséggel a bonyolult választás is könnyed lehet, néhány információval azonban ilyenkor sem árt tisztában lenni.

Milyen napelemtípus jöhet szóba?

Jó tudni, hogy az új generációs napelemek üveg-üveg technológiával készülnek, így nagyobb teherbírásra képesek, mint a hagyományos társaik. A német Solarwatt jól ismert az ilyen minőségi paneleiről. Előnyük a magas hozambiztonság, a kiemelkedő mechanikai ellenállás, a 30 év termékgarancia és a 30 év teljesítménygarancia. Nem mehetünk el szó nélkül az 5 éves teljeskörű garancia mellett sem, és azt sem felejthetjük el, hogy német fejlesztéssel és gyártással állunk szemben. 

Az alkalmazkodó típusú napelemek képesek idomulni az adott körülményekhez és az időjárás viszontagságaihoz is. A panel jól alkalmazkodik a magas só- és páratartalmú levegőhöz és az erős UV-sugárzáshoz, valamint a részleges árnyékossághoz is. A Hyundai zsindely technológiás napelemeiben például a cellák között nincsenek fémkötések, azokat rugalmas ragasztóval váltották ki. Egy nagy teljesítményű, hatékony termékről beszélünk, amely részleges árnyékban is képes a maximumon teljesíteni, és ár-érték arányban igazán ideális választás lehet. 

Elegancia és hatékonyság

Elegáns napelemeknek tekintjük a Hyundai “Full Black” kiadású paneleit, amelyek szinte eltűnnek az antracit és a fekete tetőcserepeken. Ez a zsindelyes technológiájú készülék egyszínű fekete kivitelt kapott, azonban a teljesítménye egy kicsit csökkent az eleganciáért cserébe. Sötét kivitelt a Solarwatt is kínál. Ez a típus esztétikus, mivel nem töri meg a sötét színű tető egységét, és rendelkezik a zsindelyes napelem minden lényeges előnyével is. Ne ijedjünk meg a fekete felület miatt, a túlmelegedés teljes mértékben kiküszöbölhető. 

Végül meg kell említenünk a keret nélküli, részben átlátszó üveg napelemeket is, amelyek ugyan nem teljesen átlátszóak és nem is a hétköznapi felhasználásra szánják a gyártók. A terasz, az előtető, az autóbeálló fedésére azonban kiválóan alkalmas, és a körültekintő pozicionálással maximalizálni is lehet a teljesítményét. Ha megfelelően alkalmazzuk, akkor a kevésbé előnyös tájolás és dőlésszög sem probléma.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
BVSC
Polonkai Attila
Honlapunk úgy tudja, hogy Polonkai Attila a legesélyesebb jelölt az NB II-es BVSC-nél.
Tovább az összes átigazoláshoz