Mit érdemes tudni a stretch hoodról?

A stretch hood - más néven nyújtott fóliás csomagolás - egy cső alakú műanyag fólia, amelyet felül lezárnak, kinyújtanak, az egységrakatra ráhúznak és a raklap aljánál elengedik. A fólia igyekszik visszaállni a nyújtás előtti formájára, ezáltal ráfeszül a rakományra. Különféle terhelésekhez eltérő nyújtás lehet szükséges.
Nyikes Zoltán 2021. május 10., hétfő 12:04
A stretch hood - más néven nyújtott fóliás csomagolás - egy cső alakú műanyag fólia, amelyet felül lezárnak, kinyújtanak, az egységrakatra ráhúznak és a raklap aljánál elengedik. A fólia igyekszik visszaállni a nyújtás előtti formájára, ezáltal ráfeszül a rakományra. Különféle terhelésekhez eltérő nyújtás lehet szükséges.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. május 10., hétfő 12:04

Ez ma az egyik legkorszerűbb raklapcsomagolási technika, ezért ebben a cikkben igyekszünk minden lényeges információt megosztani a stretch hoodról. 

A stretch hood tulajdonságai

A stretch hood egyik legfontosabb előnye a stretch fóliához képest, hogy nagyobb stabilitást biztosít. Jellemzői összefoglalva:

– optimális tartóerőt biztosít,
csekély energiaigényű,
– vízálló,
– remek optikai tulajdonságokkal rendelkezik,
– sima felülete a termék jó láthatóságát is lehetővé teszi,
– hosszú távú stabilitást nyújt,
– mivel csak egyrétegű, minimális mennyiségű fólia kerül felhasználásra, amely könnyen újrahasznosítható,
– EUR raklapnál nagyobb méretű raklapoknál is alkalmazható,
– az összetartóerő jellemzően magasabb, mint a hagyományos zsugorsapka vagy stretch fólia esetén,
– a szorítóerő egyenletes a raklap körül,
– nincs szükség hőalagútra,
– 5 oldalról védi a rakományt szennyeződés, nedvesség és lopás ellen,
– jól nyomtatható,
– könnyen olvashatóak a vonalkódok a fólia alatt,
– kisebbek a szállítás és tárolás során keletkezett károk esélye,
– nagyobb csomagolási teljesítményt tesz lehetővé.

A Parainesis az Ön által megálmodott vastagságban, méretben és kivitelben készíti el a stretch hood termékeket.

A stretch hood alkalmazási területei

Ez a technológia számos területen alkalmazható:

– Italok raklapozása - az italgyártásban a hatékony gyártási folyamat szempontjai mellett különösen jelentősek a higiéniai előírásokra vonatkozó magas követelmények.

– Építőanyagok csomagolása - a szabad ég alatti tárolás és az építkezés magas páratartalma elleni védelem, valamint az optimális feliratozás mind fontos követelmény, amelyeket az építőanyag ipar támaszt a raklapcsomagoló rendszerekkel szemben. A termék típusától és fizikai tulajdonságaitól függően a modern automatizált csomagolási rendszereknek nagyon különböző követelményeknek kell megfelelniük. Ki kell számítani a szükséges terhelhetőséget és figyelembe kell venni az anyagok nyomásérzékenységét.

– Csomagolás háztartási készülékekhez - A kezelés és szállítás során nyújtott védelem, valamint a márkanév láthatósága fontos követelmény a háztartási gépek csomagolásánál. A tiszta, sértetlen csomagolás, amelyben az eszköz jól látható, jelentősen csökkenti a szállítási károk kockázatát.

– Csomagoló rendszerek a vegyipar számára - A gyúlékony anyagokhoz vagy gyártási folyamatokhoz olyan gépek és csomagolási eljárások szükségesek, amelyek nem használnak sem gázt, sem hőt. Az ilyen esetekben gyakran a stretch hood csomagolási rendszer a megfelelő csomagolási megoldás.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Csákvár
Új igazolás
Az elmúlt hetekben a csapattal készülő Haragos Viktor (legutóbb Honvéd) a 2024/25-ös bajnokságban az Aqvital FC Csákvárt erősíti.
Tovább az összes átigazoláshoz