Milyen klímát válassz otthonra?

A 21. század otthona már nem kell, hogy ki legyen téve az éppen aktuális időjárásnak. Sőt! Mindannyian arra törekszünk, hogy a ház, amiben élünk, a lehető legnagyobb komfortot biztosítsa számunkra. Ebbe ugyanúgy beletartozik a belső hőmérséklet szabályozása, mint az, hogy a háziasszony indukciós vagy kerámialapos főzőlapon szeret inkább főzni.
Nyikes Zoltán 2023. február 20., hétfő 15:40
A 21. század otthona már nem kell, hogy ki legyen téve az éppen aktuális időjárásnak. Sőt! Mindannyian arra törekszünk, hogy a ház, amiben élünk, a lehető legnagyobb komfortot biztosítsa számunkra. Ebbe ugyanúgy beletartozik a belső hőmérséklet szabályozása, mint az, hogy a háziasszony indukciós vagy kerámialapos főzőlapon szeret inkább főzni.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 20., hétfő 15:40

Talán még jobban is, hiszen egy átmelegedett lakásban nem tud megfelelően pihenni a szervezet, dekoncentrálttá válunk és csökken a teljesítőképességünk. Mivel egyre több típusú légkondicionáló eszköz van a piacon, ebben a cikkben röviden bemutatjuk őket, hogy könnyebben eligazodj a kínálatban.

Split klímák

A split szó nyers fordításban osztottságot jelent, ami arra utal, hogy a berendezés két fő egységből áll. Alapvetően egy kültéri és egy beltéri egység szükséges ahhoz, hogy a lakás egy helyiségében beállíthasd a kívánt hőmérsékletet. Így működnek a Komfort Plus monosplit klíma rendszerei is. Mi van akkor, ha több szobába is szeretnél légkondit? Nagyon egyszerű: mindenhol ki kell építeni a klímát. Ilyenkor az épület homlokzatára annyi kültéri egység kerül, ahány beltéri lesz elhelyezve, mégis ez a leggazdaságosabb megoldás. Az önállóan működő szerkezettel lehetőséged van arra, hogy akár minden légkondicionált helyiségben más-más hőfokot érj el. 

A nappaliban például ideális lehet a 26℃, a hálószobákban ennél jóval kevesebb, 20-22℃ az ajánlott. Meghibásodás esetén nem kell az egész rendszert javíttatni, csak az érintettet, a többi készülék zavartalanul használható. A split klímák elérhetőek multi verzióban is. Ilyenkor egy kültéri egység működtet több beltéri egységet. Hátránya, hogy mindenhol azonos hőmérsékletű levegő fújására képes, illetve ha négy beltéri egységet kértél a telepítéskor, később már nincs lehetőséged a bővítésre.

Inverteres klímák

Az inverteres klímák sikere az energiatakarékosság szlogenben rejtőzik. Ami így, önmagában nem feltétlenül állja meg a helyét. A 30-40%-os energiamegtakarítás abban az esetben tud megvalósulni, ha a megfelelő teljesítményű struktúra került kiépítésre. Működési elve miatt kifinomultan csökkenti és tartja a hőmérsékletet, és a villamos hálózattal is kíméletesebb. Kevésbé terheli a környezetet, valamint a zajszintje meglepően alacsony. A bekerülési költsége ugyan magasabb, mint a split szisztémáké, viszont hosszú távon és komfortosság szempontjából a legjobb döntés.

Hűtés hőszivattyúval

A hőszivattyús megoldások általában egy ingatlan fűtési rendszereként kerülnek szóba. Viszont ahogy képes a környezetben található energiát fűtésre használni, úgy a levegő hőmérsékletének a csökkentésére is alkalmas. Nincsen szükség külön beltéri egységekre, mert a kialakított szellőzőcsatornákon keresztül érkezik a hűvös levegő. A három alternatíva közül ugyanez a legdrágább, de jóval komplexebb és modernebb technológia valósul meg a hőszivattyúval rendelkező otthonokban.

Nézd meg a Komfort Plus hűsítő klíma ajánlatait, hogy ne zavarjon többé a perzselő hőség!

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz