Mennyit számlázhatsz egy weboldal készítéséért?

A weboldalkészítés árak nagyon szélsőséges értékek között váltakoznak. Mind a megrendelő, mind a készítő oldaláról felmerül a kérdés, hogy vajon mi az olcsó és mi a drága. Ha korrekt árat szeretnél adni, itt elolvashatod, milyen tényezőket vegyél figyelembe az árazásnál. Megrendelőként azért lehet hasznos ez a cikk, hogy megállapíthasd, korrekt-e az ár, amit kaptál.
Nyikes Zoltán 2021. május 6., csütörtök 12:01
A weboldalkészítés árak nagyon szélsőséges értékek között váltakoznak. Mind a megrendelő, mind a készítő oldaláról felmerül a kérdés, hogy vajon mi az olcsó és mi a drága. Ha korrekt árat szeretnél adni, itt elolvashatod, milyen tényezőket vegyél figyelembe az árazásnál. Megrendelőként azért lehet hasznos ez a cikk, hogy megállapíthasd, korrekt-e az ár, amit kaptál.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. május 6., csütörtök 12:01

Ami az árak mögött van

Sokféle weboldalkészítési módszer létezik, az egyedi fejlesztésektől a sablonizált megoldásokig. Jelen cikkben a WordPress alapú weboldal árazását mutatjuk meg. 

A megrendelőnek többféle költséggel kell számolnia, mint például a domain, a tárhely, a bővítmények és a fizetős szoftverek. Maga a WordPress és jó néhány bővítmény egyszerűbb változata ingyenes.

Ehhez jön a weboldalkészítés költsége, amelyben beárazódik a tudásod, a szakértelmed, a kreativitásod és a képességeid. Tehát kézenfekvő, hogy amikor ajánlatot adsz egy ügyfélnek, válaszd szét az eszközöket és a munkadíjat. 

Minden weboldal egyedi, még akkor is, ha előre gyártott elemekből készül. Sokszor előfordul, hogy a helyes beállításokhoz kell a legnagyobb szakértelem. 

Általában az alábbiakból áll a weboldal készítése:

– Tárhely alapbeállítása
WordPress telepítése és beállítása
Bővítmények telepítése és beállítása
Főoldal létrehozása
Aloldalak (Rólunk, Kapcsolat, Elérhetőségek, Blog, Termékek/Szolgáltatások) létrehozása
Mérések és összekötőoldalak beállítása (Google Search Console, Google Analytics, Facebook Pixel)
Védelmi beállítások
Optimalizálási feladatok (gyorsaság, reszponzivitás)
Nyilatkozatok, ÁSZF, GDPR
Levelezési beállítások

Ezeken kívül még rengeteg más funkcióra is szükség lehet, de ezek felsorolása meghaladja ennek a cikknek a kereteit. Még egy nagyon egyszerű weboldalnál is 50 és 500 ezer között váltakozhat az ár. Ha a megbízó előre tudja, hogy mire van szüksége, akkor az árazás és az elkészítés is egyszerűbb. Ezért nagyon fontos, hogy felmérd az ügyfél igényeit, és ennek megfelelően javasolj megoldásokat.

Mindezeket megtanulhatod a WPKurzus tanfolyamain, bekerülhetsz egy igazi fejlesztői közösségbe.

A weboldal árát befolyásoló tényezők

A hozzáértés, szakértelem, önértékelés és persze a konkurencia is befolyásolja az árakat. De nem csak az a fontos, hogy mennyibe kerül egy weboldal, hanem az is, hogy milyen az ár/érték arány, mit hoz az ügyfélnek. Ezt néhány munkánál nehéz meghatározni, de vannak olyan részfeladatok, amelyeknél mérni lehet a munkád hozadékát, például a konverziós ráta emelkedésénél, a látogatottság növekedésénél.

Az árazást befolyásolhatja a vállalkozás forgalma, akinek a weboldalt készíted. 

Néhány konkrétum az árazásról

Akár projektalapon, akár óradíjban határozod meg az áraidat, a vállalkozásod hosszú távú működéséhez el kell érned az 5.000-10.000 forintos órabért. Ha tartósan ez alatt dolgozol, gyorsan ki fogsz égni a robotolástól.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Csak Marquinhos kell Stankovicnak
Hiába ajánlották fel a Szpartak Moszkvának Belgiumból a 9 millió eurós szélsőt, Dejan Stankovicnak a ferencvárosi Marquinhos kell.
Újpest
600 milliós csatár a küszöbön
Horvát sajtóhírek szerint közelebb került kiszemeltjéhez az Újpest, amely kivásárolná a Dinamo Zagreb játékosát. 
Ajka
Bobál Gergely
Bobál Gergellyel erősítette meg keretét az Ajka, aki 2 éves szerződést írt alá. A 28 éves csatár 136 NB II-es mérkőzésen lépett eddig pályára, melyeken 54 alkalommal volt eredményes.
Tovább az összes átigazoláshoz