Légfertőtlenítés az otthonunkban

Igaz, hogy a lakásban nem kell steril állapotoknak uralkodnia, azonban akkor sem mindegy, milyen nagy a helyiségekben jelenlévő kórokozók aránya. Jól tudjuk, hogy az őszi-téli időszakban gyakoriak a különféle vírusos megbetegedések, amelyek gyakorta végigsöpörnek egy-egy közösségen.
Nyikes Zoltán 2021. május 4., kedd 11:18
Igaz, hogy a lakásban nem kell steril állapotoknak uralkodnia, azonban akkor sem mindegy, milyen nagy a helyiségekben jelenlévő kórokozók aránya. Jól tudjuk, hogy az őszi-téli időszakban gyakoriak a különféle vírusos megbetegedések, amelyek gyakorta végigsöpörnek egy-egy közösségen.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. május 4., kedd 11:18

2020 márciusától kezdve bizony realizáltuk, hogy a természet, a “megszokott” influenzajárványokat is képes überelni, mivel szembe kellett néznünk a Covid19-járvánnyal. 

A járvány óta még fontosabb, hogy csökkentsük a lakásba, a különféle vendéglátó egységekbe s a más típusú épületekbe bekerülő kórokozók arányát. Szerencsére már erre is van lehetőségünk. A következő cikkben megtudhatja, hogyan hasznosítható az UV-C fény a levegő fertőtlenítésére.

A germicidlámpák előnyei

Mit is kell tudnia a germicidlámpáról? Ezek a lámpák segítenek csírátlanítani a felületeket, a légteret. Közel 254 nm-es sugárzásuk képes a légben szálló mikrobákat is megsemmisíteni. Legyen szó baktériumról vagy vírusról hatásosan bevethetőek a termékek.

A módszer továbbá környezetbarát, nincs mellékterméke és vegyszert sem tartalmaz, ráadásul túladagolni sem lehet. 

A módszer széles körben alkalmazott, hiszen feldolgozóüzemekben, közösségi terekben, óvodákban, az egészségügyi intézményekben és lakásokban is jól hasznosítható. 

Ez veszélyes az emberre nézve?

Biztosan először Ön is azt gondolta, hogy “na jó, de mindennek ára van!”. Szerencsére a módszer esetében biztonságos a használat, csupán oda kell figyelnie néhány dologra. 

Alapesetben az UV-C sugárzás ártalmas hatással bír a bőrre és a szemre is. Így emberek jelenlétében nem ajánlott alkalmazni például a szabadon sugárzó lámpákat.

Nem meglepő tehát, hogy már születtek olyan zárt rendszerű készülékek is, amelyekben szintén germicidlámpák végzik a csírátlanítást. Amennyiben szeretne Ön is professzionális megoldást találni problémájára, a Hollandimpex légkezelő készülékei segíthetnek ebben! Ezekből a rendszerekből ugyanis garantált, hogy nem jut ki a sugárzás, így emberek mellett is használhatók. 

Milyen légtisztító való a lakásba?

A lakásban többnyire a közepes kapacitású és méretű készülék használata ajánlott. Ezek általában úgy működnek, hogy egy ventilátor hajtja át az adott helyiség levegőjét a készüléken, amelyben egy germicidlámpa végzi el a csírátlanítást. Bizonyos készülékek még HEPA szűrővel is el vannak látva, hogy az allergiásoknak is kedvezzenek velük, hiszen ezek a pollenek kiszűrésében is segédkeznek.

Az UV4AIR Active50 például az 50 m2-nél kisebb terekben alkalmazható. Segítségével hatékonyan fertőtleníthető a légtér. A nagyobb lakásokban vagy helyiségekben több készülék elhelyezésével támogatható a csírátlanítás folyamata. Az egészséges lakókörnyezet megteremtése érdekében szabadon hasznosíthatja. 

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz