Halászd le a nem odaillő anyagokat!

Mikor meghallod azt a kifejezést, hogy “lehalászás”, neked mi ugrik be elsőre? Talán a halászattal vagy a horgászattal kapcsolatos tevékenységek, amikor egy területen jó sok pikkelyest próbálnak hálóba terelni? Vagy a modern kor egyik sokkal kellemetlenebb eseménye, azaz az adatok vagy információk begyűjtése egy adott témával vagy területtel kapcsolatban?
Nyikes Zoltán 2024. február 8., csütörtök 7:28
Mikor meghallod azt a kifejezést, hogy “lehalászás”, neked mi ugrik be elsőre? Talán a halászattal vagy a horgászattal kapcsolatos tevékenységek, amikor egy területen jó sok pikkelyest próbálnak hálóba terelni? Vagy a modern kor egyik sokkal kellemetlenebb eseménye, azaz az adatok vagy információk begyűjtése egy adott témával vagy területtel kapcsolatban?
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. február 8., csütörtök 7:28

Persze ezek némely esetben már az internetes csalás területét is súrolhatják. Hallottál már a medence szkimmerről? Ez a remek eszköz is lehalász valamit, nevezetesen a medencevízben lévő és kisebb-nagyobb galibákat, gondokat előidéző szennyeződéseket.

Egyszerű szerkezet, ami őrülten hatékony

Ugye milyen fontos, hogy egy kifejezést milyen szövegkörnyezetben vagy kontextusban használunk? Ha a Medence Óriás szkimmerei közül választasz, akkor nem adsz esélyt a leveleknek, rovaroknak és egyéb kerti szennyezőanyagoknak arra, hogy a kiváló vízminőséget károsan befolyásolják.

Különösen a kertekben felállított családi medencék esetén jelent gondot az, hogy a nagyobb, kültéri vízfelület gyorsan bepiszkolódik a szél miatt. A szél ugyanis belefújja a környező fákról, bokrokról - még az utca vagy a szomszéd felől is - a leveleket vagy egyéb növényi részeket. De a vízbe rovarok is bele-belepottyanhatnak, ez sem igazán üdítő látvány. Hogy ezeket a szennyezőanyagokat mielőbb kihalászhasd a vízből, használj medence szkimmert!

A víztisztítás legelső lépése a szkimmer beüzemelése

A legelső, azaz a durva, mechanikus víztisztítási lépést el tudja végezni a szkimmer. Ehhez ezt az eszközt a vízforgató rendszerhez érdemes csatlakoztatni. Ezzel nemcsak azt érheted el, hogy tényleg minden, a szivattyú által megmozgatott víz felszínén úszó nagyobb koszt elkapjon a medencében, hanem a szűrőberendezés élettartamát is jelentősen megnövelheted. Nem kell ugyanis olyan gyakran kicserélned az abban lévő speciális szűrőközeget, mert nem tömíti el azt a belejutó sok kosz.

Ha el sem tud jutni a szennyezőanyag a szkimmerig, akkor a fenékre merülő levelek, virágok vagy rovarok hamar bomlásnak indulhatnak, s oda a jó vízminőség. Jobb ezt elkerülni!

Tedd közvetlenül a vízfelszínre

A Medence Óriás webáruházban sokféle terméket - köztük szkimmert is - beszerezhetsz, amelyekkel a tökéletes vízminőséget biztosíthatod. Sok szkimmerfajta létezik. A legegyszerűbbet a medence falához kell rögzíteni, itt kapja el a kosara a koszokat. A szűrőkosárral felszerelt modell pont azt teszi, amit egy teaszűrő vagy egy konyhai lefolyó szűrője. Ezt a kosarat is, mint minden filtert, rendszeresen ki kell tisztítani, hogy hatékonyan tehesse a dolgát. Használd közvetlenül a víz felszínén!

A medence szkimmer nem kerül sokba, ellenben hatalmas előnyei vannak, ha felszereled. Válaszd a medencédhez legjobban illő típust és élvezd, hogy kevesebb takarítás, vegyszer és idő kell a kiváló vízminőség eléréséhez és fenntartásához.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz