Hajhullásra megfelelőek lehetnek a vitaminok?

A haj a szépség egyik fokmérője, így az egészséges, fénylő és dús haj nők és férfiak millióinak az álma, a jó megjelenés egyik fontos eleme, ezért bármilyen, a hajat érintő probléma esetén eredményes és gyors megoldást szeretnénk.
Nyikes Zoltán 2023. július 17., hétfő 11:44
A haj a szépség egyik fokmérője, így az egészséges, fénylő és dús haj nők és férfiak millióinak az álma, a jó megjelenés egyik fontos eleme, ezért bármilyen, a hajat érintő probléma esetén eredményes és gyors megoldást szeretnénk.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. július 17., hétfő 11:44

Hajhullás esetén sokan bíznak a különféle hajvitaminokban, azonban ezek hatékonysága nem minden esetben lehet megfelelő, attól függ ugyanis, hogy mi okozza a hajtömeg csökkenését. Hormonális okai is lehetnek, de életkori változások, gyulladásos betegségek is állhatnak a háttérben, illetve a genetika is közrejátszhat. Sok nő nem is gondol arra, hogy a nem megfelelő hajápolási szokások is a haj töredezését, hullását eredményezhetik. 

Mitől lesz egészséges és szép a hajunk?

A szép haj fényes, rugalmas, selymes, tartása van és könnyen kezelhető. Hogy vékony vagy vastag szálú-e, az genetika kérdése. A BodySelect Beauty Line nutrikozmetikumai kifejezetten nők számára készültek, és a belülről fakadó szépséget erősítik hatóanyagaik révén. 

A ránctalan, bársonyos bőr, a gyönyörűen fénylő haj és az erős, egészséges körmök nem kell, hogy vágyálom maradjanak, hiszen a megfelelő vitaminok, ásványi anyagok és más tápanyagok révén sokat tehetsz egészségük érdekében. Elsősorban az egészséges étrend révén kell biztosítani a szervezet számára a szükséges tápanyagokat, de ha ez nem elegendő, étrend-kiegészítők segítségével is pótolható.

Mikor van okod az aggodalomra?

A keratinból és a színt adó melaninból felépülő hajszálak növekedése normál állapotban folyamatos, a haj folytonosan megújul. A hajszálak életciklusa férfiaknál jellemzően 3 év, míg nőknél valamivel több. 3 fázisból áll: 

  • A 3-5 évig tartó anagén fázisban növekszik.
  • Az 1-2 hetes katagén vagy átmeneti fázisban a növekedés lassul, a haj már nem él, de még nem is hullik ki. 
  • A 2-3 hónapig tartó telogén fázisban a hajszálak elhalnak, de még nem hullanak ki. 

Napi 50-100 hajszál elvesztése normálisnak mondható, ez a mennyiség a hajszálak eltérő életciklusa miatt még észrevehetetlen. Problémát az okoz, ha ennél több hullik ki, illetve ha elvékonyodik. Ennek különböző okai lehetnek: stressz, hormonális változások, rossz étkezési és hajápolási szokások, betegségek.

Mit tehetsz a hajad egészségéért?

Érdemes kivizsgáltatni, hogy mi okozza a hajhullást. Egy laborvizsgálat választ adhat a kérdésre, de szükség lehet hormonvizsgálatokra is. 

A vitamin- és nyomelemhiány okozta hajhullás jól kezelhető speciális hajvitaminok segítségével. Érdemes ezek összetételét megvizsgálni, és a problémáinknak leginkább megfelelő formulát választani. .

A hajad szépsége érdekében étkezz vitamindúsan, és válassz prémium minőségű táplálékkiegészítőket!

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz