Felnőttképzések Hajdú-Bihar vármegyében mezőgazdasági és erdészeti területen

Köztudott, hogy a természet közelsége jótékony hatással van az ember testére, lelkére, pszichéjére. Nem baj, ha az óvodában még nem a virág vagy a locsolókanna volt a jelünk, sokan felnőttként döbbennek rá arra, hogy milyen jó kint lenni a szabad levegőn. Ha pedig szeretnénk a szakmai ismereteket elmélyíteni, többféle tanfolyam közül is választhatunk.
Nyikes Zoltán 2023. május 22., hétfő 8:20
Köztudott, hogy a természet közelsége jótékony hatással van az ember testére, lelkére, pszichéjére. Nem baj, ha az óvodában még nem a virág vagy a locsolókanna volt a jelünk, sokan felnőttként döbbennek rá arra, hogy milyen jó kint lenni a szabad levegőn. Ha pedig szeretnénk a szakmai ismereteket elmélyíteni, többféle tanfolyam közül is választhatunk.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. május 22., hétfő 8:20

Az erdőkhöz kapcsolódó tanfolyamok

A TanfolyamGURU.hu oldalán több olyan képzési lehetőség közül is lehet választani, amelyek az erdőhöz kötődnek. A tanfolyamok Debrecen városában kerülnek megrendezésre, általában minden hónapban indul egy. Fontos azonban tudni, hogy az oldal csak a képzéseket közvetíti, nem végez oktatói tevékenységet.

Lássunk néhány példát arra nézve, hogy általánosságban véve milyen erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó kurzusok közül választhatunk. Az első ilyen képzés a fakitermelői. A szakképzett fakitermelő képes önállóan elvégezni a fakitermeléssel kapcsolatos gyakorlati feladatokat és tevékenységeket mind az állami, mind a magánerdőkben. 

Képes felismerni és megkülönböztetni az erdőkben megtalálható leggyakoribb fa- és cserjefajokat. A képzés során megtanulja, hogyan kell önállóan elvégezni a fadöntést és a különféle fakitermelési műveleteket. Biztonsággal tudja kezelni a láncfűrészeket és annak minden berendezését.

Magyarország területének közel negyedét erdők borítják és ez a szám feltehetőleg az elkövetkező években nőni fog. Ahhoz, hogy erdeink jó állapotban megmaradjanak, jó minőségű fa kerüljön értékesítésre, elengedhetetlen a megfelelő tudással rendelkező szakemberek képzése. 

Parkfenntartással és dísznövényekkel kapcsolatos képzések

Ha azt érezzük, hogy erdőben dolgozni kevésbé komfortos számunkra, de szeretnénk élvezni a természet közelségét, a parkgondozó vagy dísznövénykertész képzés ideális lehet a számunkra. 

A parkgondozó elsődleges feladata a zöldterületek gondozása, amibe főképpen a füves terület, valamint a cserjék, a bokrok és a kisebb fák tartoznak. A tanfolyam végeztével a gondozó képes lesz a különböző növényfajták azonosítására, valamint a szerszámok használatára, a gépek kezelésére és karbantartására, mindezen munkák biztonságos, előírás szerinti elvégzésére. 

A dísznövénykertész nagyobb növényfaj- és fajtaismerettel rendelkezik, sokszor a kertészeti áruházak, faiskolák alkalmazottja. Képes arra, hogy egyedül megtervezze a dísznövények termesztését és értékesítését.  

Aranykalászos gazda tanfolyam

Az aranykalászos gazda örök klasszikus a mezőgazdasági tanfolyamok sorában. Egy sűrűn induló képzésről van szó, amiben a hallgatóknak megtanítják a földművelés alapjait. Népszerűségének az oka az, hogy csak ezzel a végzettséggel lehet hazánkban mezőgazdasági földterületet vásárolni. 

Akár a jelenlegi munkánk miatt, akár kíváncsiságból vagy éppen kötelességből jelentkezünk ezekre a lehetőségekre, megér minden fáradtságot, hiszen olyan tudásra tehetünk szert, amelyet aztán sokféleképpen tudunk kamatoztatni.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
KTE/KBSC
Papp Milán
A Kecskemét szerződtette a Kazincbarcika alapemberét, Papp Milánt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Csakfoci információi szerint a KTE-nek komolyan a zsebébe kell nyúlnia, ha érvényesíteni akarja a magyar válogatott támadó vételi opcióját.
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Tovább az összes átigazoláshoz