Érdekel a webfejlesztés? Váltanál? Tanulj munka mellett, online!

A digitalizáció térnyerésével az IT szakmák iránt nagy lett a kereslet, illetve az információtechnológia is egyre több, aktuális ismeretekkel rendelkező munkavállalót igényel, így a webfejlesztés mint szakma nagy jövő előtt áll.
Nyikes Zoltán 2023. február 6., hétfő 15:24
A digitalizáció térnyerésével az IT szakmák iránt nagy lett a kereslet, illetve az információtechnológia is egyre több, aktuális ismeretekkel rendelkező munkavállalót igényel, így a webfejlesztés mint szakma nagy jövő előtt áll.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 6., hétfő 15:24

Amennyiben technikailag is érdekelnek a honlapok, és érzel magadban ambíciót egy új szakma kitanulásához, az online végezhető webfejlesztés tanfolyam Neked való. Szeretnél többet megtudni arról, mielőtt belevágsz, mit is takar a webfejlesztés? Ez a cikkünk Neked szól!

Mi az a webfejlesztés?

A webfejlesztés a weboldalak létrehozását, optimalizálását és karbantartását foglalja magába, ehhez több területen tevékenykedő szakemberek együttműködése szükséges: webfejlesztők, webdesignerek, grafikusok, adatbázis programozók. Érdekel valamelyik szakma? Tanulj a DevAkadémia webdesigner képzésén, ahol online, a saját tempódban, egyéni időbeosztás szerint sajátíthatod el a szakterület alapjait. 

A front és back end webfejlesztők a webdesigner tervei alapján építik fel a weboldalakat, lehetővé teszik a felhasználók számára azok könnyű és gyors kezelését. 

Mivel foglalkoznak a különféle webfejlesztők?

A webfejlesztés kapcsán előkerül a front-end és a back-end fogalma, és álláshirdetésekben gyakran találkozni még a full-stack fejlesztő fogalmával is, azonban sokaknak még így is homályos, ki mivel foglalkozik, ezért igyekszünk röviden bemutatni.

A front-end fejlesztő, ahogy az elnevezés is utal rá, a weboldalak felhasználók által látható részére koncentrál, míg a back-end fejlesztő mindehhez a technikai hátteret szolgáltatja a felhasználói élmény növelése érdekében.

Mit csinál egy back-end fejlesztő?

A back-end fejlesztés a szerveroldali területen az adatbázisok felépítését és biztonságát, a felhasználói fiókok létrehozását, dinamikus weboldalak létrehozását jelenti a felhasználói élmény maximalizálása céljából. 

A fejlesztők kódokkal dolgoznak, így szükséges, hogy alaposan ismerjék valamelyik programozási nyelvet, például a Pythont, a PHP-t vagy a Javát.

A front-end fejlesztők feladata

A front-endhez vagy kliensoldalhoz tartozik minden, amit a felhasználó lát, érzékel, amellyel interakcióba lép. 

A front-end fejlesztő weboldalakat és alkalmazásokat hoz létre webes nyelvek, például HTML, CSS és JavaScript segítségével, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek a webhelyhez vagy alkalmazáshoz, és kölcsönhatásba lépjenek vele. A webhelyeken megjelenő designelemeket a front-end fejlesztők készítik.

A mindenhez értő full-stack fejlesztők

A full-stack fejlesztő egy viszonylag új szerepkör, amely egyesíti a hagyományosan webdesigner és webfejlesztő néven ismert készségeket és szerepköröket. 

A szakma összetettsége miatt valamivel több időt vesz igénybe, mire valaki profi full-stack fejlesztő lesz, viszont annál jobb esélyekkel indulhat a munkakeresésben.

Az online webfejlesztő tanfolyamok átfogó, gyakorlati, alapszintű szakmai tudást adnak egy modern, jövőbiztos szakmában. 

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz