E-bike kalkulátor a BOSCH-tól - avagy milyen messze lehet vele tekerni?

Az elektromos kerékpárok kapcsán még sokan a mai napig tanácstalanok. Miért érdemes beruházni rájuk? Miben segítenek nekünk? Továbbá az is kérdés, hogy milyen hatótávot tesznek meg.
Nyikes Zoltán 2021. szeptember 6., hétfő 17:42
Az elektromos kerékpárok kapcsán még sokan a mai napig tanácstalanok. Miért érdemes beruházni rájuk? Miben segítenek nekünk? Továbbá az is kérdés, hogy milyen hatótávot tesznek meg.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. szeptember 6., hétfő 17:42

Ez utóbbi kérdés megválaszolásában nagyon sokat segít nekünk a BOSCH E-bike kalkulátora is. A következő pár sorban kicsit többet megtudhatsz erről a bringáról, és a kalkulátor előnyeit is jobban szemügyre vesszük. Tarts velem egy rövid cikk erejéig, és légy te is E-bike szakértő!

Az elektromos kerékpár előnyei

Az elektromos vagy hybrid kerékpárt tulajdonképpen az emberi erő és a villanymotor együttesen mozgatja. Biztosan te is érezted már azt, hogy egy-egy komolyabb emelkedőnél jól jönne a segítség, na ilyenkor érdemes E-bike-ra váltani. De milyen előnyei vannak?

Kezdjük például mindjárt a kisebb kerékmérettel, amely gyakorlatilag a hatékonyabb gyorsulással hozható összefüggésbe. Ez egy nagyon nagy előny, amely tulajdonképpen a városi közlekedés során lehet a leghasznosabb, amikor állandó jelleggel kell elindulni és megállni. 

Egyszerűbb a kerékpárszállítás, nem is beszélve arról, hogy az autóval való közlekedés kényelmes alternatívájának minősül. 

Mekkor távot tudok megtenni? - Bringamódok

A leggyakoribb kérdés általában az szokott lenni az elektromos kerékpár kapcsán, hogy mekkora távolságot tudunk megtenni egyetlen töltéssel. 

Ez függ például a felhasználástól, mivel lehet szó 20 és 80 km-es távolságról is. Eltérő “módokra” is kapcsolhatunk.

A “turbo” a maximális erő, s gyakorlatilag a sportos kerékpározást teszi lehetővé. Ilyenkor általában 20 km-t tehetünk meg, ha csak így használjuk a bringát.

A gyors tekerésben és a városi közlekedésben is jól kamatoztatható a sport funkció. Továbbá ott van még az eco, az e-MTB, a Tour és az off módozat is.

E-bike-ra pattannál? A Neuzer, Kross és Cube bringa például biztosítja a kényelmes és biztonságos közlekedést. A MaxBike elektromos kerékpárjai között te is megtalálod a hozzád illő darabokat! 

Most akkor mitől is függ a megtett távolság mértéke?

A megtett távolság függhet a kerékpáros súlyától. Evidens, hogy minél többet nyom valaki, annál kevesebb lehet a megtett táv.

Aztán nem mindegy az sem, hogy milyen terepen közlekedünk. Az egyenletes, sík felületeken ugyanis sokkal gördülékenyebben és gyorsabban tudunk haladni. A ködös, esős időben óvatosabban haladunk, és szél erőssége is változó lehet. 

Az akkumulátor szintén meghatározó, mivel különféle súlyú és teljesítményű aksival ellátott bringák vannak. Ahogy a telefonok esetében, úgy a kerékpároknál is döntő a minősége, hiszen ez határolja be, meddig működőképes a bringa. 

Végül, de nem utolsósorban a motor típusa is közbeszól. A Shimano és Bosch motorok általában a kerékpárhoz vannak kiválasztva, így lettek megtervezve. Ezek pedig a felhasználáshoz mérten növelik a teljesítményt is. 

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz