Autóhitel meglévő autóra: hogyan és miért jó ez?

A klasszikus lízingről már valószínűleg mindenki hallott. Ez egy nagyon egyszerű folyamat: kinézzük álmaink autóját, a bank megveszi, mi pedig a havi törlesztőkkel szépen lassan kifizetjük a vételárat, és pár éven belül a miénk lesz/lehet a kocsi. De mi lenne, ha ezt a folyamatot “megfordíthatnánk” és a már meglévő autónkra vehetnénk fel autóhitelt?
Nyikes Zoltán 2023. július 11., kedd 17:36
A klasszikus lízingről már valószínűleg mindenki hallott. Ez egy nagyon egyszerű folyamat: kinézzük álmaink autóját, a bank megveszi, mi pedig a havi törlesztőkkel szépen lassan kifizetjük a vételárat, és pár éven belül a miénk lesz/lehet a kocsi. De mi lenne, ha ezt a folyamatot “megfordíthatnánk” és a már meglévő autónkra vehetnénk fel autóhitelt?
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. július 11., kedd 17:36

Egy nap alatt hozzájuthatunk az autó értékének akár 80%-ához is

A Lizingo.hu oldalán könnyedén elintézhető bármilyen autóhitel, függetlenül attól, autóvásárláshoz vagy a meglévő autónk fedezetére felvehető visszhitel konstrukcióról beszélünk. A folyamatban fontos a szakember segítsége, mivel így sokkal gyorsabb lehet az ügyintézés, és garantáltan hibamentes lesz, ami egy hitelnél különösen fontos, ha időben szeretnénk hozzájutni a kívánt összeghez.

A visszhitel tulajdonképpen nem más, mint a meglévő autónk “hitelbe bocsátása”. Ez azt jelenti, hogy a bank megveszi tőlünk a járművet, de azt továbbra is mi használjuk. Mi kapunk egy szabad felhasználású, autófedezetes kölcsönt. A törlesztés után újra mi leszünk a tulajdonosok, mintha “mi sem történt volna”.

Mi ennek az előnye? Akár 24 órán belül több milliós összeghez juthatunk, amit aztán arra használunk fel, amire csak akarunk. Elindulhatunk egy nagy nyaralásra, akár más adósságot törleszthetünk belőle, vagy éppen otthonunkat is felújíthatjuk belőle.

Az autó értéke mindig piaci áron lesz számítva, ez alapján kapjuk meg a lehetséges hitelösszeget. 20%-os “önerőre” itt is szükség van, mint a klasszikus lízing esetében. Itt ez azt jelenti, hogy egy 10 millió forint értékű autónál a maximálisan igényelhető hitel 8 millió Forint lesz. A futamidő maximum 84 hónap lehet, ez idő alatt kamattal együtt fizetjük vissza a hitelt.

A visszhitel további előnyei

Azonkívül, hogy szinte egy napon belül több millió forint üti a markunkat, milyen előnyökkel szolgál még ez a konstrukció? Például, hogy bármikor vissza lehet fizetni a teljes összeget. Függetlenül attól, hogy a futamidő például 84 hónap, mi már akár 2 hónap után végtörleszthetünk, vagy 2 év múlva, ahogy kényelmes és lehetőségünk adódik rá.

Ez még nem minden: kamatot csak arra az időszakra kell fizetni, amíg a hitel életben van. Tehát ha 6 hónap után végtörlesztünk, akkor csak a 6 hónapra kell kamatot megfizetni, nem az egész futamidőre.

Olcsóbb, mint egy személyi hitel

A visszhitelnek is nevezett visszlízingről továbbá még érdemes tudni azt is, hogy olcsó, biztonságos és teljes mértékben forint alapú. Természetesen a folyamat elindítása előtt ajánlott alaposan tájékozódni, valamint mindenképpen vegyük igénybe szakember segítségét, mivel így az egész ügyintézés garantáltan zökkenőmentes lesz, sőt, még díjmentes is.

A visszhitel konkrétan bárki számára elérhető, magánszemélyek és vállalkozók egyaránt igénybe vehetik. A hitelvizsgálat is mindössze pár óra alatt megvan, a szerződéskötés is bárhol megoldható.

Ha azonnal szükségünk van pár millió forintra, amit szabadon felhasználhatunk, a visszlízing az egyik legjobb megoldás.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz