Fotó: Stock

A városnéző túrától a sziklamászásig – nyaralás Máltán aktív sportolási lehetőségekkel

Vannak azok az emeletes buszok, amelyek végigvisznek egy-egy város nevezetességeihez, gyors és felületes betekintést engedve azokba. Ám vannak olyan városok, ahol érdemes kiszállni a járműből, és gyalogosan felkeresni a látványosságokat.
Nyikes Zoltán 2024. május 7., kedd 15:15
Fotó: Stock
Vannak azok az emeletes buszok, amelyek végigvisznek egy-egy város nevezetességeihez, gyors és felületes betekintést engedve azokba. Ám vannak olyan városok, ahol érdemes kiszállni a járműből, és gyalogosan felkeresni a látványosságokat.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. május 7., kedd 15:15

Málta fővárosa, Valletta mindenképpen megér egy kis izomlázat, hiszen már csak területénél fogva sem okoz nagy gondot és nem vesz hosszú időt igénybe a bejárása. A városba autóval behajtani tilos, mindössze néhány peremkerületbe lehet bemenni, de oda is csak engedéllyel. 

Ha fel akarod fedezni a város legnépszerűbb látnivalóit, rengeteg lépcsőt kell megmásznod. Nagy szintkülönbségek jellemzik az utcákat, úgyhogy felér egy kellemes, kitűnő kilátással tarkított edzéssel. A Wanderers Vallettáról szóló cikkéből megtudhatod azt is, hogy melyik helyeket érdemes felkeresned. 

Ha azonban ennél többre, aktívabb sportolásra vágysz Málta szigetén, ahhoz is mozgalmas és izgalmas kikapcsolódást biztosít. 

Mi van a víz alatt?

A természeti és a földrajzi adottságok, a kedvező éghajlat, a praktikus szolgáltatások, illetve a megfelelően kiépített infrastruktúra remek programlehetőségeket nyújtanak a mozgás kedvelőinek. A tengervíz által kínált alternatívákról nem is szólva. 

Málta a Földközi-tenger térségének legnépszerűbb búvárhelyszíne, hiszen a víz alatti élővilág is rendkívül gazdag errefelé. Izgalmas tájak fedezhetők fel a víz alatt is, barlangok, sziklák, kis csatornák tarkítják ezt a színes világot. 

Olyan hajóroncsok is találhatók ebben a térségben, amelyek némelyike még a második világháborúból származik. 

Maradjunk a víz felszínén!

Vízi sportokból nincs hiány a szigeten, kajakkal elindulhatsz felfedezni a kimagasló sziklákat, a rejtett szurdokokat és a homokos öblöket. Ha luxusra vágysz, akkor a kajakot cseréld le egy jachtra, amit a kikötőben tudsz bérelni. 

Szörf és kiteboard lehetősége is adott az adrenalinfüggőknek, amikor erős széllökések támadnak a partszakasznak. A gyengébb hullámokat könnyebben is meg lehet hódítani, nagyon népszerű errefelé is a SUP, amely a szörf és az evezés technikáit ötvözi. 

Túrázás Málta szigetén

A túrázás nemcsak Vallettában, hanem a sziget többi területén is remek szabadidős program. A lakott területen kívül is látványos tájak tarkítják az utadat, a vadregényes part menti szakaszokat is felfedezheted, de sétálhatsz a völgyeken keresztül is. 

Ha nagyobb túrára vágysz, a legkedveltebb Gozo, a szigetvilág második legnagyobb szigete, amelynek rendkívül változatos a környezete. Többnapos útvonal halad a partjai mentén, melyeket sziklák, meredélyek és öblök tesznek még izgalmasabbá. 

Sziklamászás

A sziklamászók igazán nem panaszkodhatnak Máltán, mert rengeteg mászásra alkalmas útvonal van kialakítva. Hagyományos és speciális lehetőségek is akadnak, például a zipline pályákon két szikla között a tenger felett szabadon lehet száguldani. 

Málta remek helyszín a sportoláshoz és a kalandokhoz is, amellett, hogy felfedezheted lenyűgöző természeti és történelmi kincseit is.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz