A személyes és az online vásárlás előnyei és hátrányai egy helyen

Bizonyára már sokan használnak különböző webes felületeket nem csak munkára vagy szórakozásra, de vásárlásra egyaránt. A pandémiás helyzet még jobban felerősítette az online is végrehajtható folyamatok előtérbe kerülését, így ma már szinte minden megoldható a számítógép képernyője előtt.
Nyikes Zoltán 2021. október 11., hétfő 15:07
Bizonyára már sokan használnak különböző webes felületeket nem csak munkára vagy szórakozásra, de vásárlásra egyaránt. A pandémiás helyzet még jobban felerősítette az online is végrehajtható folyamatok előtérbe kerülését, így ma már szinte minden megoldható a számítógép képernyője előtt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. október 11., hétfő 15:07

Befizetheti a csekkeket, felveheti a kapcsolatot barátaival, videóbeszélgetést kezdeményezhet munkatársaival, de gyorsan és egyszerűen elintézheti a bevásárlást is. Azonban a személyes és az online bevásárlásnak is megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyeket szeretnénk bejegyzésünkben bemutatni, hogy az Ön számára legideálisabb döntést tudja meghozni. 

Személyes vásárlás vs. online vásárlás

A személyes vásárlással kezdeném, amely már mindenki számára ismerős. Személyes vásárlás esetében az egyik legnagyobb előny, hogy az ember bemegy az adott üzletbe, és egyből megvásárolja azt a terméket, amire szüksége van. Nem kell várnia a kiszállításra, hanem várakozás nélkül beszerezheti azt. 

Ez élelmiszer esetében kifejezetten előnyös, de egy elektronikai terméknél, ahol más üzletekben is megnézné a kiválasztott termék árát, a garancia idejét vagy egyéb plusz szolgáltatásokat, ott hátrányt jelenthet. Hiszen rengeteg időt és energiát, valamint pénzt igényelhet, amíg körbejár különböző üzleteket. Személyes vásárlás alkalmával felteheti kérdéseit és eloszlathatja kételyeit a szakavatott eladóknak vagy személyes ügyfélszolgálati dolgozóknak köszönhetően. Így a vásárlást megelőzően mindent megtudhat a kiválasztott termékről. 

Így eljutottunk a személyes vásárlás hátrányaihoz is, hiszen ekkor nem tudja, vagy csak nagyobb erőfeszítéssel tudja összehasonlítani különböző üzletek kínálatát. Az üzlet személyes látogatásakor elő kell vennie az autóját, vagy fel kell szállnia a tömegközelekdés eszközeire, ami szintén pénzbe kerül. Továbbá a buszjegy és a benzin költségén felül számolnia kell a parkolási díjjal is. Személyes vásárlás alkalmával rengeteg stresszfaktorral találkozhat, legyen szó a tömött tömegközlekedési eszközökről, a dugóban való rostokolásról, a hosszú sorokról, valamint a türelmetlen eladókról.

Az online vásárlás előnyei

Az online vásárlás előnyei mellett szól, hogy számos olyan webshoppal találkozhat, ahol egy helyen számos más terméket is beszerezhet, így nem kell sem különböző oldalak kínálatát böngésznie, sem pedig dupla annyi szállítási díjat fizetnie. Ilyen webshop a BestMarkt is, ahol megvásárolhat elektronikai cikkeket, irodaszereket, háztartási cikkeket, barkácsfelszereléseket vagy gyerekjátékokat egyaránt. 

Online vásárlás esetében nem szükséges boltról boltra járnia, míg megtalálja a legideálisabb terméket, valamint nem kell várnia sem, hogy hiány esetén beérkezzen az áru. A webshopok raktárai fel vannak töltve, így akár 1-2 nap alatt is Önnél lehet a vágyott termék. 

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz