A siker kulcsa: legyen egyedi a márkád!

Ma már számtalan kommunikációs csatorna, felület és újabbnál újabb marketingeszköz is a rendelkezésünkre áll, hogy sikeres legyen a márkánk. Mégsem vagyunk egyszerű helyzetben. Gombamód jönnek létre friss vállalkozások, versenytársak, sokszor csak kapkodjuk a fejünket.
Nyikes Zoltán 2024. március 10., vasárnap 15:41
Ma már számtalan kommunikációs csatorna, felület és újabbnál újabb marketingeszköz is a rendelkezésünkre áll, hogy sikeres legyen a márkánk. Mégsem vagyunk egyszerű helyzetben. Gombamód jönnek létre friss vállalkozások, versenytársak, sokszor csak kapkodjuk a fejünket.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. március 10., vasárnap 15:41

Aztán rövid időn belül el is tűnik java részük. Ennek főként az az oka, hogy nem fordítottak kellő figyelmet a brandépítésre. Nem tudtak így kitűnni a tömegből, nem lettek sikeresek. Ezért nagyon lényeges, hogy valami egyedit tudj letenni az asztalra. Hogy hogyan? 

Saját magad is elindulhatsz ezen a nem túl egyszerű úton, de talán jobb, ha kérsz segítséget. A Prioris például támogathat abban, hogy egy erős és emlékezetes márkát építs fel.

Célközönség és vevőkapcsolatok

Az egyik első lépés, hogy meghatározd a célközönséged. Ez nem biztos, hogy éveken át ugyanaz lesz, tehát ha rebrandingelsz, akkor érdemes újra definiálni. Nézz a vevők szemüvegén keresztül! Sokat segíthet, ha nem rá akarod valamire beszélni a vásárlóidat, hanem buyer personákat hozol létre. Vagyis olyan tipikus személyeket határozol meg, akiket potenciális ügyélnek tekintesz. Próbáld megtalálni azt a kulcsgondolatot, hogy miért pont téged válasszanak.

Ha körülhatároltad a célközönséged, lépj kapcsolatba velük! Érezzék azt, hogy fontosak a céged számára. Kérd ki a véleményüket, indíts például Instagram szavazást! Különösen jól jöhet, ha új terméket dobnál a piacra. Ha megkérdezed a véleményüket, akkor érzik a bevonódást, és a márkád is sokkal személyesebb, hitelesebb lesz.

A storytelling ereje

Ha megvan, milyen szolgáltatással, árucikkel lépnél a piacra, építs köré egy történetet! A vásárlók imádni fogják. Mire gondolj?

  • Mondd el például, hogy miért esett a választásod az adott termékre, hogyan találtad meg a piaci rést.
  • Meséld el, milyen nehézségekkel kellett szembesülnöd, hogyan oldottad meg ezeket.
  • Jó, ha sikerekről is kommunikálsz.
  • Érdemes egyfajta tanulságot is megfogalmazni, ami mindenki számára hasznos lehet.

Ezáltal egy sokkal közvetlenebb kapcsolatot tudsz kiépíteni a vevőiddel. Az őszinte, hiteles, saját tartalmak mindig vonzóak.

Blogolás

Nem is gondolnád, milyen fontos szerepe lehet a blognak a márkaépítésben. Használhatod edukációs célzattal, hogy bővebb ki tudd fejteni a márkád előnyeit. Olyan érdekes és fontos információkat közölhetsz itt, amivel még inkább magadhoz tudod kötni a vásárlóidat. Lényeges, hogy akkor is értelmezhető legyen, ha nem hozzáértők olvassák. Egy szakzsargonnal teli blog maximum a szakmának lehet csak érdekes.

Ha a fentieket követed, akkor a vevők kötődni fognak a márkádhoz, és sokkal könnyebben tudsz majd feléjük értékesíteni. Tűnj ki a versenytársak közül, a siker érdekében alkalmazd a márkaépítési tippeket. Amennyiben még egy jó ügy, fontos esemény mellé is odaállsz, még több vásárlót tudsz majd megszólítani.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz